Connect with us
aratator-29072015

Stil

Ce spune degetul aratator despre personalitatea ta

Cercetatorii britanici au demonstrat ca degetul aratator poate dezvalui multe aspecte importante despre personalitatea unui om.

CITESTE SI: UITE DE CE TI SE INCRETESC DEGETELE DACA STAI PREA MULT IN APA

Cercetatorii din Marea Britanie au demonstrat ca diferenta de lungime dintre degetul aratator si cel inelar este o dereglare de testosteron la care a fost expus embrionul in timpul sarcinii.

In timpul pentrecut in burtica mamei, fetusul este expus la mai multe niveluri diferite te hormoni sexuali precum estrogenul si hormonii feminini care favorizeaza lungirea indexului, in timp ce testosteronul favorizeaza lungirea inelarului.

Tocmai din acest motiv, femeile si barbatii nu au acelasi raport intre lungimea dintre inelar si aratator. Acest raport este cunoscut in lumea stiintei drept indicele lui Manning sau indicele 2D/4D. Raportul tinde spre 0,96 in randul barbatilor si 1 in randul femeilor.

Cercetatorii sunt de parere ca un raport ridicat de testosteron la fertus determina in viata de adult un cararcter mai putin fidel, nestatornic. Potrivit cercetatorilor, proportia barbatilor predispusi sa fie nestatornici este de 57%, doar 43% fiind fideli, iar in randul femeilor 47% au o inclinatie spre infidelitate in timp ce restul de 53% sunt fidele partenerului de cuplu.

Robin Dunbar de la Universitatea din Oxford, unul dintre cercetatorii care au studiat fenomenul a declarat ca ,, omul prezinta un comportament care devine influentat de tot felul de factori, precum experienta de viata si mediul in care traieste, iar ceea ce se intampla in fetus are o influenta notabila in ceea ce priveste relatiile de cuplu”.

Sursa foto: m.eva.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top