Connect with us

Stil

Codul PLU – Metoda prin care poți să îți dai seama care fruct este modificat genetic și care este eco

În caz că vrei să îți dai seama cu ușurință care sunt produse ecologice și cele care sunt modificate genetic, poți face acest lucru studiind stickerele aplicate pe aceste alimente.

Este vorba de codurile PLU, formate din patru sau cinci cifre, care arată cum a fost crescut produsul respectiv: cologic, cu pesticide sau dacă a fost modificat genetic. Acest sistem a fost introdus de Federaţia Internaţională pentru Standardul Produselor și este folosit din anul 1990.

Spre exemplu, dacă pe fructul pe care vrei să-l cumperi vei vedea un autocolant format din patru cifre, înseamnă că acesta a fost crescut convențional, adică au fost folosite îngrășăminte chimice și pesticide.

Marea diferențiere vine atunci când codul are cinci cifre și începe cu cifra 8, respectiv cifra 9. Cele care încep cu 8 arată faptul că vegetalele respective au fost modificate genetic. Este bine ca aceste produse să fie evitate.

COD PLU – CIFRA 8

Dacă respectivul cod începe cu cifra 9, înseamnă că este ecologic și a fost crescut într-un mediu bio și poate fi cumpărat cu încredere.

COD PLU – CIFRA 9

Trebuie să mai ştiţi că nu toate legumele şi fructele de import au înscris pe etichetă codul PLU. Producătorii sunt obligaţi să îl pună fie pe lotul de alimente, fie pe fiecare bucată în parte, informează Digi 24.

Citește și: LEACUL ASIATICILOR: ALIMENTUL MINUNE care vindeca tot corpul

Citește și: Combate acneea și tratează tenul în mod natural. Este un aliment nelipsit din bucătărie

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top