CONFIRMAT STIINTIFIC. Secretele unei casnicii perfecte

29.09.2014
CONFIRMAT STIINTIFIC. Secretele unei casnicii perfecte

Secretele unei casnicii perfecte au fost dezvaluite pentru cotidianul The New York Times de catre scriitoarea Tara Parker-Pope, care va scoate o carte pe tema casniciei perfecte, dupa ce a discutat cu mai multi psihologi si sociologi.

1. FITI ALATURI UNUL DE CELALALT MAI ALES LA BINE
De obicei oamenii simt compasiune doar atunci cand le este rau, insa a sarbatori reusitele si lucrurile pozitive ale vietii reprezinta unul dintre secretele unei relatii perfecte si durabile. Specialistii sustin ca perechile care sarbatoresc reusitele impreuna se simt mai responsabile si sunt mai intelegatoare din punct de vedere sentimental.

2. CINCI MOMENTE DE FERICIRE PENTRU A IERTA O GRESEALA

Specialistii au ajuns la concluzia ca pentru a compensa o greseala facuta de unul dintre casatoriti este nevoie de cinci ”cadouri” (momente de fericire) pe care unul sa i le ofere celuilalt.

3. FARA STANDARDE RIDICATE
Casniciile esueaza si din cauza strictetii si a regulilor de cuplu, care nu sunt vazute bine de catre psihologi. Intr-o casnicie perfecta trebuie sa primeze respectul si iubirea si sa nu intervina nicio alta regula. Orice regula impusa va termina cu relatia inainte ca ea sa fi inceput cu adevarat.

4. MAI MULT SEX
O casnicie poate scadea dorinta sexuala a ambilor parteneri, intrucat devine monotonia. Insa, tocmai aceasta este provocare. Incercati sa transformati partidele de sex in momente de neuitat. Imaginatia este cheia. O casnicie perfecta nu poate exista fara contact sexual.