Connect with us
Consumul unei băuturi alcoolice pe zi creşte riscul de mortalitate şi de cancer

Stil

Consumul unei băuturi alcoolice pe zi creşte riscul de mortalitate şi de cancer

Un stdiu recent al medicilor, arată că riscul de mortalitate şi dezvoltare a unui tip de cancer creşte la acele persoane care consumă de-a lungul vieţii lor mai mult de o băutură alcoolică pe zi, potrivit revistei de specialitate PLOS Medicine citată de EFE.

Cercetătorii au analizat dacă riscul de mortalitate, sau de a dezvolta vreun tip de cancer creşte la acele persoane care consumă de-a lungul vieţii lor diferite cantităţi de alcool, utilizând datele a 99.654 de persoane din SUA.

Echipa condusă de Andrew Kunzmann, de la Universitatea Queen’s din Belfast (Irlanda de Nord), a studiat cazurile acestor persoane timp de 8,9 ani, iar consumul de alcool a fost estimat în funcţie de un chestionar valabil între 1998 şi 2000.

În timpul studiului au intervenit 9.559 de decese şi 12.763 tipuri de cancer primar în rândul participanţilor.

În ce cantități trebuie consumat alcoolul

Analiştii au studiat aşa-numita curbă J, obişnuită în medicina, care arată că măsura şi prudenţa sunt cea mai bună opţiune.

Comparativ cu băutorii moderaţi (1-3 băuturi pe săptămână) sau cei care consumă o băutură alcoolică pe săptămână (băutorii ocazionali), cei care consumă între 2 şi 3 pe zi, sau mai mult de 3 băuturi pe zi au fost victime ale deceselor în perioada studiată.

Această descoperire arată, potrivit autorilor, un oarecare efect protector al consumului modest de alcool, mai ales în decesele provocate de bolile cardiovasculare.

Citește și: 10 vedete surprinse sub influenta alcoolului

În schimb, riscul de cancer sau de mortalitate legată de această boală a crescut proporţional cu consumul de alcool de-a lungul vieţii, notează studiul.

Dependenta de alcool este cea mai raspandita dintre problemele legate de consumul de droguri la nivel mondial. O persoana din 13 este suspecta de alcoolism. Cateva milioane de oameni beau prea mult si risca sa abuzeze de alcool.

Obisnuinta de a consuma alcool este o problema serioasa, consumul excesiv de alcool fiind corelat cu o rata crescuta a sinuciderilor, accidentelor si bolilor grave

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top