Crezi că eşti pregătit pentru o pisică?

16.01.2015
Crezi că eşti pregătit pentru o pisică?

Crezi că eşti pregătit pentru o pisică? Pisicuţele se adaptează destul de repede la noua casă, dar nu uita de unele „accesorii” : trebuie neapărat să aibă undeva în casă o litieră cu nisip curat. De ce va mai avea nevoie – cumpără-i pisicii tale jucării prevăzute cu sisal, puf sau pene pentru ca ea să nu se plictisească niciodată.

Cu ce o hrăneşti? Fie că optezi pentru hrană uscată, fie pentru cea umedă, trebuie să te asiguri că ceea ce cumperi pentru noua ta pisică este potrivită vârstei şi dimensiunilor ei. Nu uita să achiziţionezi două sau chiar trei boluri, unul sau două pentru hrană şi unul pentru apă. În funcţie de talia pisicii îi vei doza cantitatea de hrană, eventual apelând la sfaturile medicului veterinar, însă apa proaspătă trebuie să fie mereu la dispoziţia ei.

Daca tot am pomenit de medicul veterinar, este bine de ştiut că vizita la specialist este obligatorie, mai ales în primele luni de viaţă. Este demn de luat în calcul atat efortul cât şi timpul pe care trebuie să le acordaţi acestei sarcini, dar să nu uitaţi nici de aspectul financiar – controalele și vaccinările vor scoate ceva bani din buzunar.

O altă discuţie legată de acest subiect ar fi cea care priveşte sexul animalului. Înainte de castrare, atât masculii, cât şi femelele îşi vor marca teritoriul şi vor avea manifestări de împerechere. O variantă la îndemana ar fi aceea de a steriliza pisica, dacă nu doreşti să facă pui, pentru a evita astfel de comportamente.

De unde luam pisica?
Dacă ai decis că îndeplineşti condiţiile pentru a creşte o pisică şi eşti pregătit pentru un suflet nevinovat în viaţa ta, trebuie să decizi daca o cumperi sau adopţi. Sunt persoane care, dincolo de toate aceste aspecte, vor lua în calcul şi dacă pisica are sau nu pedigree. Daca doreşti una de rasă, cea mai bună alegere ar fi magazinele specializate pentru animale sau crescătorii avizaţi.
Daca doreşti să salvezi o pisică abandonată, dar timpul nu îţi permite deplasările la adaposturi sau la centrele de voluntariat, ar trebui să ştii că şi pe Internet sunt o mulţime de animale ce caută stăpân.