Sâmbăta de dinainte de Paște, multe gospodine pregătesc salatele pentru masa de duminică. Și pentru că este ultima zi în care se poate găti, totul ar trebui să se desfășoare cât mai repede. Iar dacă nu puteți concepe masa de Paște fără salată de boeuf, vă propunem o rețetă foarte rapidă.
Și pentru că cea mai bună salată de boeuf este cea pregătită cu maioneză de casă, iată cum puteți pregăti maioneză într-un minut.
Dacă până acum dura zeci de minute prepararea maionezei, acum totul este extrem de simplu. Iată de ce aveți nevoie:
– un ou
– o lingură de muștar de masă
– o lingură zeamă de lămâie
– sare după gust
– 300 de ml de floarea soarelui.
Se pun toate ingredientele într-un vas înalt și îngust și se folosește un mixer vertical pentru a le amesteca.
Iată și o rețetă extrem de simplă pentru salata de boeuf:
Ingrediente: 400 grame carne de vită, 300 grame mazăre fiartă, 12 cartofi, 3 morcovi, o albitură, o ţelină mică, castraveţi muraţi şi gogoşari în oţet, sare, piper, o lingură de muştar, maioneză după gust.
Cartofii se pun cu tot cu coajă într-un vas la fiert, întregi, în timp ce morcovul, albitura, ţelina și carnea se taie bucăţi și se adaugă mai târziu. Se toarnă apa până la jumătatea vasului, urmând să se mai completeze pe parcursul fierberii. Când legumele și carnea au fiert, se scot și se lasă la răcit. Între timp, se fierbe foarte bine și carnea.
Se curăță cartofii de coajă, apoi se taie mărunt și se amestecă în castron cu mazărea, maioneza, muştarul, sarea, cimbrul şi piperul, după gust.
În cazul în care nu consumați carne de vită, o puteți înlocui cu carne de porc sau de pui.
CITEȘTE ȘI: Cum faci cea mai fragedă friptură de miel. Ingredientul SECRET pe care nu toate gospodinele îl cunosc
Pască fără aluat, cu smântână și brânză
Rețeta de cozonac a lui Adrian Hădean, transmisă de cinci generații în familia sa! Cum se prepară
Acest articol a fost actualizat la: 2018-04-05T16:14:31+03:00 16:14
Acest site foloseste cookies.
Read More