Oamenii care încearcă să ascundă adevărul, fac anumite gesturi involuntare. Fie că încearcă să-și păstreze calmul, să-și acopere zonele vulnerabile sau să accentueze că ceea ce spun este adevărat, mincinoșii au tendința de a folosi anumite gesturi distinctive. Dacă știi să le recunoști, poți să-ți dai seama că cineva te minte, cu ușurință.
În general, persoanele care mint își schimbă poziția capului, respiră greu sau oferă mult prea multe informații. Iată semnele care îi dau de gol pe mincinoși:
Dacă în momentul în care îi este adresată o întrebare, o persoană își schimbă brusc poziția capului, este foarte probabil să spună o minciună. În general, capul va fi retras sau smucit spre spate, înclinat în jos sau aplecat spre stânga.
Când cineva mine, începe să respire mai greu. Acțiunea este involuntară, dar un semn ușor de sesizat: umerii se ridică iar intensitatea vocii scade.
Citește și: Cum să cucerești un bărbat în funcție de zodia lui
Aceste lucruri se datorează ritmului cardiac și a schimbării la nivelul fluxului sanguin. Aceste schimbări se produc în organism când persoana este nervoasă și tensionată.
În momentul în care o persoană încearcă să te convingă că ceea ce spune este adevărat, are tendința de a repeta cuvinte sau fraze. Aceasta este și o modalitate prin care încearcă să își acorde suficient timp e a-și aduna gândurile, pentru a spune o poveste coerentă. Când cineva nu este onest, va pune și multe întrebări, pentru a descoperi modul ideal de a construi minciuna.
Cele mai vulnerabile părți ale corpului sunt gâtul, pieptul, capul și abdomenul. În momentul în care o persoană spune o minciună, are tendința de a-și folosi mâinile pentru a-și acoperi aceste zone.
Citește și: Cum să ajungi mai repede la orgasm – 15 tehnici simple pentru satisfacție totală
Comportamentul poate fi foarte ușor de sesizat în cazul martorilor dintr-o sală de judecată. În momentul în care întrebările avocatului îl fac pe martor să se simtă nesigur, acesta își protejează instinctiv gâtul.
Un indicator clar al minciunii este gestul de a pune automat mâinile la gură, când cineva nu vrea să răspundă la întrebare. Gestul semnifică închiderea procesului de comunicare.
În general, persoanele care oferă mult prea multe informații sau detalii nesolicitate, mint. De obicei, mincinoșii vorbesc mult, în speranța că vor reuși să își convingă interlocutorul.
Când cineva minte, în mod involuntar încearcă să întrerupă și contactul vizual. Deoarece acest lucru este cunoscut de aproape toată lumea, mincinoșii încearcă să disimuleze și se uită în ochii interlocutorului fără să clipească. Astfel, ei încearcă să controleze și să manipuleze.