Connect with us
timpul-17082015

Stil

De ce ai impresia ca se scurteaza timpul. Iata explicatia cercetatorilor

Cu cat inaintam in viata avem impresia ca timpul se scurteaza. Parca anul trecut a fost mai lung decat cel prezent, parca in urma cu ceva timp aveam mai mult timp pentru diverse actiuni zilnice.

Cercetatorul Maximilian Kiener a gasit explicatia pentru care oamenii au senzatia ca se scurteaza timpul pe zi ce trece.

CITESTE SI: TOP 4 TEORII STIINTIFICE CARE EXPLICA CUM PERCEPEM TIMPUL: CEA DE PE LOCUL 1 ESTE ULUITOARE!

Omul de stiinta a realizat un timeline care explica perceptia creierului cu privire la viteza cu care percepem ca trece timpul.

Majoritatea dintre noi constantam la un anumit moment din viata ca timpul parca trece mai repede. Maximilian Kiener sustine ca modul in care fiecare persoana percepe trecerea timpului este legat de timpul absolut cu care este comparat.

Keiner a demonstrat ca cu cat inaintam mai mult in viata cu atat durata unui an, a unei luni sau a unei zile este mai mica, in comparatie cu viata pe care deja ai trait-o luata ca un intreg. Spre expemplu, la varsta de doar 5 ani, un an calendaristic reprezinta 20% din intreaga ta viata. Iar cu cat inaintam in varsta acest procent scade, devenind tot mai mic.

CITESTE SI: UITE CE FIRE AI, ÎN FUNCŢIE DE ANOTIMPUL ÎN CARE TE-AI NĂSCUT

Atunci cand ajungi in preajma varstei de 20 de ani, un an clendaristic reprezinta doar 5% din viata ta. Iar la varsta de 50 de ani, un an ajunge sa reprezinte doar 2% din intreaga ta viata de pana atunci.

Sursa foto: figshare.com

 

 

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top