Stil

De ce ne îngrășăm: Care este hormonul responsabil pentru creșterea în greutate

Kilogramele în plus sunt un coșmar pentru foarte mulți oameni. În ciuda a numeroase diete și a multor ore petrecute în sala de sport, unele persoane nu reușesc să obțină corpul mult visat. Însă cercetătorii par să fi descoperit acum motivul pentru creșterea în greutate și acesta nu este alimentația!

Oamenii de știință de la University College London au realizat un studiu la care au participat peste 2.500 de persoane cu vârsta de peste 54 de ani. Aceștia au analizat nivelul de cortizol, supranumit și hormonul stresului, dintr-o mostră de doi centimetri din firele de păr ale subiecților.

Citește și: Pontul vedetelor – Cum să slăbești rapid și fără compromisuri?

Luând în considerare și alți factori precum vârsta, sexul și afecțiunile de care sufereau voluntarii, cercetătorii au descoperit că, cu cât este mai mare nivelul de cortizol din sânge, cu atât este mai mare și greutatea, indicele de masă corporală și circumferința taliei respectivei persoane.

Hormonul responsabil pentru obezitate

Astfel, acest studiu dovedește o teorie vehiculată de mult timp, și anume legătura între stres și îngrășare. Mai mult, nivelul ridicat de cortizol conduce la persistența obezității în timp.

Citește și: Nutritionistii, 30 de ani in eroare. Ce se intampla cand consumi grasimi, de fapt

Cortizolul este un hormon produs de glanda suprarenală și eliberat în organism în perioadele de stres. pe lângă capacitatea de a suprima inflamația și a reduce tensiunea arterială, cortizolul ajută la menținerea unui nivel regulat al zahărului din corp și dă energie suplimentară în situațiile de urgență.

Eliberarea acestui hormon este declanșată de receptori care se află adânc în țesutul de grăsime care protejează organele, ceea ce explică legătura acumularea de kilograme.

Cercetătorii britanici susțin că această legătură poate fi creată și de faptul că, în momentul în care ne îngrășăm câteva kilograme, ne stresăm foarte tare și obsedăm pe ideea de a le da jos cât mai repede, ceea ce nu face decât să sporească creșterea în greutate.

Citește și: Cântărea 160 de kilograme. A renunțat la un SINGUR aliment și a slăbit spectaculos!

Dacă vrem să rămânem sănătoși și să ne menținem la o greutate normală, ar trebui să renunțăm la a mai calcula fiecare îmbucătură și calorie,și pur și simplu să ne relaxăm!

Acest articol a fost actualizat la: 21 martie 2017 15:55