Connect with us
hainele la uscat pe calorifer

Stil

De ce să nu pui NICIODATĂ hainele la uscat pe calorifer. Iată cum îți pui sănătatea în pericol fără să știi

De ce să nu pui NICIODATĂ hainele la uscat pe calorifer. Iată cum îți pui sănătatea în pericol fără să știi

Un obicei frecvent în sezonul rece este punerea la uscat a hainelor pe calorifer, pentru ca acestea să se usuce mai repede. Cu toatea acestea, cercetătorii atrag atenția că acest obicei nu este deloc unul sănătos.

Conform unui studiu al cercetătorilor scoțieni, persoanele care apelează frecvent la această metodă de uscare își pun sănătatea în pericol. Hainele se umplu de acarieni, care pot provoca alergii grave. Acest lucru se datorează în special prafului care este prezent în zona elementului de încălzire.

Cu timpul expunerea la acarieni provoacă astm și alergii, iar simptomele includ tuse, oboseală constantă, iritație la nivelul ochilor, gâtului și pielii, dureri de cap sau greață.

Mai mult decât atât, este contraindicat să pui hainele la uscat pe calorifer pentru că acest lucru facilitează apariția sporilor de mucegai, atunci când țesăturile umede iau contact cu suprafața încălzită.

Daca totusi doriti sa va uscati hainele pe calorifer, site-ul www.dezumidificatorcamera.ro recomanda folosirea unui dezumidificator cu functie de uscare haine pentru a evita unele neplaceri cauzate de umiditatea excesiva.

Citește și: Mierea de Manuka – cum si de ce sa o folosesti

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top