Connect with us

Stil

Drob de miel, după rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul care îl face delicios

De pe masa de Paște nu trebuie să lipsească drobul de miel, alături de pască și de ouăle roșii. Multe gospodine preferă să îl pregătească singure în casă și multe rețete s-au transmis în neam.

Fiind un preparat destul de simplu de pregătit, chiar și gospodinele mai puțin neexperimentate îl pot încerca. Radu Anton Roman a lăsat o rețetă extrem de apreciată de drob, pe care o poți încerca și tu. Iar smântâna îi va da un plus de savoare.

Iată de ce ai nevoie:

1 kg măruntaie de miel – ficat, inimă, plămâni, rinichi, splină
2 cepe
3 legături de ceapă verde
150 g unt
3 legături de usturoi verde
6 ouă mari (sau numai 2, dacă nu puneți smântână)
1 pahar de smântână
Verdeață (mărar și pătrunjel)
sare,
piper
1 prapur de miel.

Cum se pregătește:

Prapurul se spală foarte bine, apoi se lasă în apă rece. Măruntaiele, de asemenea, se spală de mai multe ori, până nu se mai observă urme de sânge. Se opăresc scurt în apă clocotită. Se fierb în apă cu un praf de sare timp de 30 de minute de la primul clocot. Se scot din apă și se pun la răcit, apoi se toacă mărunt.

Ceapa uscată, ceapa verde, usturoiul și verdeața se toacă mărunt. Ceapa uscată se pune apoi la prăjit în unt, apoi se adaugă și ingredientele tocae mai devreme și se mai lasă timp de cinci minute să fiarbă bine. Se ia prăjeala de pe foc, se scurge bine de grăsime și se lasă la răcit.

Ouăle se bat cu sare și cu piper. Se amestecă toate ingredientele împreună cu smântâna. Prapurul se întinde și se umple cu amestecul.

Drobul se lasă la foc mic

Se unge cu unt o tavă adâncă de cozonac, se așază drobul și se pune la cuptor, până se rumenește. Potrivit lui Radu Anton Roman, drobul trebuie să se lase la foc mic, pentru a se rumeni ușor și pentru a nu se arde.

CITEȘTE ȘI: Pască fără aluat, cu smântână și brânză
Reteta de paste. Drob de miel in foietaj, a la chef Sissoko
Rețetă de Paște – Friptură de miel cu vin și usuroi

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top