Stil

Filme de Crăciun: Ce merită văzut în perioada sărbătorilor?

Perioada sărbătorilor de iarnă este aproape. Ca în fiecare an, mulți români vor celebra Crăciunul și Revelionul acasă, în sânul familiei. Pe lângă deliciile culinare care nu pot lipsi de pe mesele românilor, filmele de Crăciun ocupă și ele un loc important în rutina zilelor festive. Iată o listă cu cele mai bune pelicule, ce nu pot fi ratate, în această perioadă.

Citește și: Continuarea seriei „Singur acasa”. Macaulay Culkin, la 35 de ani, este din nou personajul principal

1. Singur acasă

Celebra poveste a lui Kevin McCallister, care este un constant succes global din 1990, când a apărut și până astăzi. Macaulay Culkin este protagonistul unei avalanșe de momente amuzante, după ce este lăsat signur acasă. Inventivitatea și inocența farselor pe care acesta le orchestrează fac deliciul oricărui împătimit al filmelor.

2. Cine este Moș Crăciun?

Pelicula apărută în urmă cu 22 de ani este un clasic al filmelor despre Crăciun. Abundent în secvențe comice și plin de acțiune, filmul regizat de John Pasquin imaginează un scenariu inedit. Scott Calvin, un cetățean obișnuit ajunge să joace rolul lui Moș Crăciun după ce adevăratul Moș se prăbușește pe acoperișul casei sale. Într-o clipă, misiunea sa este să salveze Crăciunul.

3. Cum a furat Grinch Crăciunul?

Antieroul interpretat de Jim Carrey plănuiește să strice Crăciunul, dar o replica devenită deja celebră, salvează situația. „Nimeni nu ar trebui să fie singur de Crăciun” îi spune Cindy, moment în care Grinch își direcționează eforturile spre a salva magica sărbătoare. Iertat de comunitate și motivat de spusele lui Cindy, Grinch izbutește să-și răscumpere greșelile.

4. Ernest salvează Crăciunul

O comedie savuroasă ce scoate în evidență eroul dintr-un om obișnuit. Ernest Worell este un taximetrist banal, care primește o sarcină imposibilă. Să-i fie ajutor lui Moș Crăciun în cea mai importantă seară din an. Astfel, Ernest și fugara „Harmony Star” ajung să salveze frumoasa sărbătoare.

5. Povestea nașterii Domnului

Filmul regizat de Catherine Hardwicke expune pe larg povestea nașterii lui Iisus. Pelicula scoate în evidență sacrificiul, devotamentul și umilința cu care Fecioara Maria aduce pe lume pe mult așteptatul Mesia. Filmul captează elementul mitic, transpunând teoriile biblice într-o viziune tradiționalistă, care rezonează la nivel simbolic cu privitorul.

6. Moșul cel rău

Regizorul Terry Zwigoff evidențiază miracolul Crăciunului, printr-o poveste tonică și captivantă. Esența filmului gravitează în jurul capacității de schimbare a unui personaj malefic, în feericul context al Crăciunului. Este folosită imaginea copilului de 8 ani ca factor motivator ce modifică percepția antagonistului.

7. Acasă de Crăciun

Este filmul perfect pentru ajunul Crăciunului. O peliculă de familie, relaxantă care poate fi privit alături de cei dragi. Pelicula prezintă povestea familiei Whitfield, al cărei fiu mai mare vine acasă de Crăciun, după mulți ani. Itinerariul său către casă devine o întreagă aventură al cărei final previzibil fericit, conchide frumos o clasică poveste de Crăciun.

8. Expresul Polar

Filmul spune povestea unui copil care pornește într-o călătorie magică spre Polul Nord. Itinerariul îi va testa maturitatea și capacitatea de adaptare a unui tânăr fraged și oarecum naiv. Drumul și experiențele îl vor învăța pe acesta lecții importante despre prietenie, loialitate și curaj, toate în numele Crăciunului.

9. Pur și simplu dragoste

Un film modern și foarte fresh care propune o îmbinare de stiluri. Romanticul, comedia și sensibilitatea Crăciunului se întrepătrund perfect pentru a da naștere unor complicate, dar fascinante povești de iubire influențate major de venirea Crăciunului.

10. Poveste de Crăciun

O combinație inedită de acțiune și comedie se transformă într-un film perfect pentru seara de Crăciun. Scenariul este bazat pe un „treasure hunt” în căutarea secretului magic al Crăciunului. Filmul este o lecție despre prietenie, ambiție și speranță, care vă va ține lipiți de televizor pentru o oră și jumătate.

Acest articol a fost actualizat la: 22 decembrie 2016 23:03

Share
Scris de
George Vintilă