Indiferent de forma buricului, este foarte important sa iti reamintesti ca acesta trebuie curatat la fel ca orice alta parte a corpului. Daca nu faci acest lucru, poti dezvolta afectiuni grave.
Un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord arata ca in burice se poate gasi un amestec de bacterii, murdarie, transpiratie, lotiuni si scame, care te poate imbolnavi daca nu pastrezi o igiena corespunzatoare.
Citeste si:Cat de des trebuie sa te speli pe cap
Adultii pot face omfalita , o boala care este specifica nou-nascultilor, dar care poate aparea si la persoane mature. Daca buricul ti se inroseste si te doare, trebuie sa mergi de urgenta la medic!
Cel mai bun sfat pentru o ingrijire corespunzatoarea a buricului este ca, macar o data pe saptamana, atunci cand faci dus, sa-l speli cu o lotiune blanda, cu ajutorul unui betisor cu vata. Daca zona este inflamata, se poate aplica un unguent antiinflamator.
Potrivit studiului efectuat de o echipa de cercetatori de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, intr-un singur buric nespalat se pot gasi pana la 67 de tipuri de bacterii.
Acest articol a fost actualizat la: 2016-03-21T14:05:27+02:00 14:05
Pagina: 1 2
Acest site foloseste cookies.
Read More