Connect with us
O ploaie de meteori, supranumită Geminidele, va avea loc în aceste zile. Stelele căzătoare vor fi cel mai vizibile în noaptea de 14 decembrie.

Stil

Geminidele: Cum ne afectează ploaia de meteori

O ploaie de meteori, supranumită Geminidele, va avea loc în aceste zile. Stelele căzătoare vor fi cel mai vizibile în noaptea de 14 decembrie.

Geminidele sunt o ploaie de meteori, vizibilă cu ochiul liber. Curentul de meteori provine dintr-un corp numit 3200 Phatheon, un asteroid care s-a lovit de un alt obiect.

Potrivit cercetătorilor, Gemenidele sunt vizibile de aproape două secole. Fenomenul a fost observat prima dată în 1833, de pe o barcă din râul Mississippi. În acest an, ploaia de meteori va cuprinde între 60 și 80 de stele căzătoare pe oră.

Fenomenul se va desfășura până pe 17 decembrie, însă în ultimele două zile nu vor fi foarte vizibile. Majoritatea stelelor căzătoare din perioada 4-17 decembrie par să provină din constelația Gemini (Gemenii). De aici și denumirea de Geminide.

Anul acesta, Luna Plină din Gemeni coincide cu noaptea cu maxim de vizibilitate a fenomenului, 14 decembrie.

Cum ne afectează Geminidele

Ca orice fenomen de acest fel, și Geminidele ne influențează astrologic. Cele mai favorizate în aceste zile sunt zodiile de foc. Geminidele le inspiră dorință de acțiune, de schimbare. Leii răspândesc energie şi au nevoie de libertate pentru a acţiona. Berbecii se dedică trup şi suflet planurilor pe care le urmăresc, iar Săgetătorii emană încredere în sine și entuziasm.

Semnele de apă se află la o cumpănă dar cu puțină ambiție pot depăși orice obstacol. Scorpionii și Peștii trebuie să fie receptivi la schimbări și să nu se lase închistați în obișnuință. Racii trebuie să își controleze firea introvertită și să empatizeze cu cei din jur.

Pentru Gemeni, Balanțe și Vărsători, zilele următoare trăiesc mai degrabă într-un univers abstract, decât într-o lume practică. Influența Geminidelor asupra zodiilor de aer le dă puterea de a se concentra asupra proiectelor și le ține sub control firea, de obicei schimbătoare.

Citește și: Horoscop 15 decembrie. Taurii au mare nevoie de liniște

Zodiile de pământ sunt pe cale să facă niște alegeri importante. Taurii trebuie să fie mai puțin încăpățânați și să asculte și de cei din jur. Capricornii și Balanțele sunt pregătiți să pornească pe un nou drum.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top