Stil

Informații fascinante despre creierul uman. 5 lucruri pe care nu le știai

Creierul este organul cel mai fascinant al corpului uman. Oamenii de știință nu au descoperit toate misterele sale, astfel că orice cercetare vine cu concluzii surprinzătoare. În lista de mai jos veți găsi lucruri neștiute până acum.

1. Creierul este predispus la deshidratare

Creierul uman este format din aproximativ 3/4 apă. Chiar și când este vorba de doar 2% deshidratare este suficient pentru a afecta memoria pe termen scurt și concentrarea. Acesta este unul dintre motivele pentru care ar trebui să fie consumate cel puțin opt pahare de apă pe zi.

2. Majoritatea deciziilor sunt luate inconștient

Atunci când își dorești ceva îți vin în cap argumente pro și contro. Însă, 95% dintre deciziile tale sunt încă făcute în totalitate în mod inconștient.

3. Transpirația îți poate micșora creierul

Sportul este sănătos și te ajută să te menții în formă. Însă nu trebuie sa exagerați: oamenii de știință au descoperit că, după o oră și jumătate în care corpul transpiră, creierul începe să se micșoreze. În 90 de minute de exerciții fizice în care transpiri, creierul se poate micșora la fel de mult ca într-un an. Așadar este recomandat să se consume apă multă în sala de sport.

4. Creierul nu stochează informații atunci când ești beat

Dacă te trezești cu senzația de „creier gol” și vă întrebați ce s-a întâmplat noaptea trecută, cel mai probabil ați consumat alcool prea mult. Aceste „goluri” nu intră de fapt în categoria lucrurilor uitate, deoarece creierul tău nu a stocat informațiile în primul rând. Alcoolul nu face rău doar ficatului, ci dezactivează creierul.

5. Creierul nu știe ce este durerea

Atunci când ne împiedicăm și cădem, creierul nostru trimite un semnal în așa fel încât să nu simțim durerea. Dar creierul în sine nu are nicio abilitate de a simți durerea. Craniul și membrana cerebrală au receptori pentru durere, dar nu și organul în sine. De aceea, operațiile pe creier pot fi efectuate fără nici un fel de anestezic.

6. Creierul se dezvoltă până la vârsta de 25 de ani

Creierul este într-un pproces de dezvoltare de la naștere, însă la un moment dat trebuie să se oprească. Potrivit cercetătorilor acest lucru se întâmplă la vârsta de 25 de ani. La 26 de ani, potrivit specialiștilor, creierul este pe deplin maturizat și nu se mai dezvoltă. C

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu