Pe vremea când persoanele cu pielea închisă la culoare erau considerate a fi parte din cea mai joasă clasă socială, toată lumea își dorea să aibă pielea cât mai deschisă la culoare și mai pală. Din această cauză femeile erau în stare să folosească tot felul de ingrediente care promiteau să deschidă tonul pielii. Arsenicul era unul dintre cele mai periculoase produse folosite. Se pare că această otravă ajuta la obținerea aspectului dorit, iar efectele sale nocive erau neglijate.
Chiar și pe vremea romanilor femeile foloseau un soi de fond de ten. Unul dintre produsele pe care toate femeile pe întindeau pe față era grăsimea de animale. Se pare că aceasta lăsa pielea mai strălucitoare și uniformiza tonul acesteia. Cu toate astea, nu sună a fi un ingredient prea grozav, nu-i așa?
Îngrijirea dinților nu era foarte avansată în trecut, așa că oamenii își pierdeau dantura mult mai repede decât noi. Desigur, toate găurile care apăreau nu erau foarte estetice, însă ei au găsit soluția. Se pare că fildeșul era ingredientul folosit pentru a confecționa dinți falși, care se potriveau perfect cu cei naturali.
Femeile obișnuiau să își vopsească unghiile chiar și pe vremea romanilor. Din păcate nu dispuneau de toate culorile și ingredientele chimice pe care le avem la îndemână astăzi, așa că recurgeau la ingrediente nu foarte apetisante. Sângele era unul dintre acestea. Toate vopselele pentur unghii conțineau sânge într-o proporție mare. Totodată, pentur machiajul ochilor femeile obișnuiau să apeleze la funingine. Ele o foloseau pe post de eyeliner și fard de pleoape și era chiar mai ușor de aplicat decât fardul sau eyelinerul lichid din zilele noastre.
Acest articol a fost actualizat la: 2016-01-20T18:38:36+02:00 18:38
Acest site foloseste cookies.
Read More