Japonia si Coreea, aceasta radacina si-a capatat un loc de cinste in medicina traditionala.
Ghimbirul, folosit crud, fiert, prajit, copt si chiar si sub forma de muratura, este cunoscut in special datorita gustului puternic aromat si usor picant. Asiaticii il folosesc insa, inca din timpuri stravechi, nu doar ca aliment si condiment, ci si ca medicament.
Intareste sistemul imunitar
Consumat in stare proaspata, radacina de ghimbir este un excelent remediu impotriva racelii, avand proprietatea de a intari sistemul imunitar al organismului.
Restabileste tranzitul intestinal
Desi nu are nici un efect asupra celor care sufera de boli cronice, precum colonul iritabil, ghimbirul este un remediu eficient impotriva constipatiei sau a diareii, regland tranzitul intestinal.
Alunga greata
Ghimbirul este recomandat sa se consume pe perioada sarcinii, pentru alungarea starilor de greata. Luata pentru o perioada mai indelungata, radacina de ghimbir reface functiile gastrice si reduce, astfel, senzatia de greata sau de voma, indiferent ca este vorba de greata alimentara, cauzata de oboseala sau survenita in urma unei sarcini.
Antiasmatic
Chinezii folosesc, cu succes, de sute de ani ghimbirul pentru tratarea astmului. Cel mai adesea, sucul de ghimbir este amestecat cusuc de morcov.
Reface functiile digestive
Datorita capacitatii de a reface functiile gastrice, dar si de a regla functiile digestive, ghimbirul poate fi folosit cu succes si pentru tratarea bolilor de stomac.
Imbunatateste performantele fizice
Daca va simtiti obositi sau suprasolicitati si vreti un plus de energie, ati putea considera includerea ghimbirului in preparatele culinare. Datorita efectului tonic pe care il are, este un energizant ideal in perioadele de suprasolicitare, atat fizica, cat si psihica, scrie healthy-romania.ro.
Previne infarctul miocardic
Radacina lui este adesea folosita si in curele de slabire, datorita capacitatii de stimulare a metabolismului lipidic. In plus, scade nivelul de colesterol rau din sange, reduce riscul de aparitie a afectiunilor cardionasculare si previne aparitia infarctului miocardic.
Afrodiziac natural
Supranumit, alaturi de ginseng, „viagra naturala”, radacina de ghimbir are propritatea de a creste apetitul sexual.
Sursa: CCplus
Acest site foloseste cookies.
Read More