Un studiu publicat recent de Jurnalul American al Nutriției prezintă o consecință periculoasă a consumului de cartofi prăjiți. Astfel, cei care consumă acest fel de mâncare foarte popular prezintă un risc dublu de moarte prematură. Cartofii gătiți într-un alt fel nu prezintă un risc de mortalitate similar, mai arată studiul.
La experiment au participat 4.440 de persoane, cu vârste cuprinse între 45 şi 79 de ani, timp de opt ani. A fost analizat consumul de cartofi. Pe parcursul studiului, 236 de participanţi au murit.
Medicii au descoperit că persoanele care mâncau cartofi prăjiți de două sau trei ori pe săptămână prezentau un risc de două ori mai mare de a deceda înaintea celor care nu consumau acest fel de mâncare. În această categorie intră și chipsurile, foarte populare în rândul celor tineri.
”Consumul de cartofi prăjiţi creşte la nivel mondial”, a avertizat doctorul italian Nicola Veronese, care a condus studiul.
Nici vârsta și nici sexul participanților la studiu nu au influențat rezultatele, dar datele arată că bărbații preferă cartofii prăjiţi într-o proporţie mai mare decât femeile.
Citește și: Am aflat ce contin PE BUNE cartofii pai de la Mcdonald’s !
Acest site foloseste cookies.
Read More