Connect with us
Iată o rețetă simplă de mucenici moldovenești, ideală pentru acest post. Iată ce ingrediente îți trebuie și cum să îi prepari.

Stil

Mucenici moldovenești de post. Cea mai simplă și rapidă rețetă

Ziua Sfinților 40 de mucenici din Sevastia este strâns legată de un fel de mâncare specific.

Este vorba de celebrii mucenici, care pot fi de două feluri: muntenești (fierți în zeamă, cu nucă și scorțișoară) și moldovenești (cei care arată asemena unor covrigi moi și insiropați).

În așteptarea sărbătorii Sfinților 40 de mucenici din 9 martie, vă prezentăm o rețetă delicioasă de mucenici de post.

Cu ajutorul acestei rețete vei obține rapid șase porții din cei mai gustoși mucenici moldovenești, fără să cheltui banii pe ingrediente scumpe. Timpul de preparare este de 40 de minute iar cel de gătire de 45 de minute.

Ingrediente mucenici de post:

– 700 gr. făină
– 100 gr. zahăr
– 2 linguri miere de albine
– 50 gr. margarină
– 4 linguri ulei
– 25 gr. drojdie proaspătă
– 300 ml apă
– coajă rasă de lămâie și portocală
– zahăr vanilat

Ingrediente sirop:
– 1 linguriță de zahăr
– 4 linguri de apă
– miere de albine
– nucă prăjită și măcinată
– zahăr vanilat

Mode de preparare mucenici de post:

Fierbem zahărul, mierea, zahărul vanilat și coaja rasă de citrice. După ce a fiert, lumă de pe foc și lăsăm să se răcească. Apoi topim margarina cu uleiul și o lăsăm să se răcească.

Dizolvăm drojdia în apă călduță, cu o linguriță de zahăr și lăsăm compoziția să dospească 10-15 minute.

Cernem făina într-un vas, facem o adâncitură în mijloc și punem drojdia. Apoi începem să frământăm, adăugând pe rând siropul de zahăr și margarina topită. Aluatul trebuie frământat până nu se mai lipește pe mâini. Acoperim cu folie alimentară și lăsăm la crescut, într-un loc ferit de curent.

După ce a crescut, punem aluatul pe masa unsă și frământăm până scoatem aerul din aluat. Apoi îl împărțim în 14 bucăți. Fiecare bucățică de aluat se face un rulou lung, pe care îl împărțim în jumătate și îl împletim, formând un cerc pe care îl răsucim în forma cifrei 8.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, așezăm mucenicii și îi lăsăm să crească 20 de minute. Îi ungem cu siropul de zahăr și îi punem în cuptor pentru 30 de minute, la fac potrivit (180 grade). După ce se răcesc puțin, îi ungem cu miere de albine și îi trecem prin nucă. Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top