Categorii Stil

OBICEIURI si TRADITII bizare de CRACIUN din intreaga lume

In Romania, traditiile de Craciun sunt sfinte, dar te-ai intrebat vreodata ce alte traditii mai exista in lume? De exemplu, ce fac alte popoare in seara de Craciun sau ce traditii sunt practicate de Ajun? Ei bine, poti afla. Iata cateva obiceiuri bizare de Craciun din intreaga lume.

1. In Columbia, nu Mos Craciun „aduce” cadoruile copiilor, ci pruncul Iisus Hristos.

2. In Estonia exista o traditie conform careia fiecare persoana trebuie sa se relaxeze in sauna, in ziua de Ajun. Asa se vor pregati sufleteste pentru masa festiva, dar se si vor calma inainte de agitatia specifica sarbatorilor de iarna.

3. In Islanda, exista legenda unei pisici care va manca orice copil care nu primeste haine noi de Craciun.

4. Ucrainienii folosesc panza de paianjen pe post de decoratii.

5. Cetatenii din Caracas, Venezuela, se duc la biserica pe role, in dimineata zilei de 25 decembrie.

Tari in care CRACIUNUL este INTERZIS

Misterul unui bilet emotionant gasit intr-un tren, inainte de Craciun: „Uneori lucruri rele li se intampla si oamenilor buni”

6. In Polonia, nu se serveste nimic de pe masa festiva de Craciun pana nu apare prima stea pe cer.

7. Craciunul a fost interzis in Cuba intre anii 1969 si 1998 pentru ca cetatenii sa nu fie distrasi de la recoltarea trestiei de zahar.

8. Pentru a determina cat de mare va fi recolta in anul care urmeaza, pe 25 decembrie, cetatenii din Slovacia arunca o lingura cu budinca spre tavan, iar cu cat mai multa budinca se lipeste de tavan, cu atat mai roditoare va fi recolta.

9. In alta tara in care Mos Craciun nu livreaza darurile personale este Islanda. Aici credinta populara afirma ca exista 13 Baieti Craciun care fac treaba in locul mosului.

Traditii, obiceiuri si superstitii de CRACIUN!

10. Romanii au caltabosi, racituri, sarmale si toate bunatatile posibile, dar stii ce mananca japonezii in ziua sfanta de Craciun? Aripioare picante de la KFC! Japonezii isi fac rezervare la galetusele pline de aripioare cu cateva luni bune inainte de 25 decembrie.

11. Echivalentul lui Mos Nicolae de la noi, in Germania, Sinterklaas ajunge la copii si lasa cadouri in pantofiorii lor pe data de 6 decembrie.

Share
Scris de
Adrian Vrauko