Tot mai mulți tineri din România sunt interesați să găsească soluții pentru probleme din comunitățile lor și se mențin informați cu privire la teme de actualitate care țin de societatea civilă, mediul înconjurător și inovație. Însă ca să ajungă de la inițiativă la acțiune au nevoie de sprijin, îndrumare și mentorat, pentru a deprinde tehnici de implementare și a căpăta încredere în propria voce.
Asociația Pădurea Copiilor a dezvoltat Pepiniera de Voluntari, un program educațional de mediu susținut de Fundația Vodafone România, dedicat tinerilor de liceu și facultate, prin care să îi ghideze în dezvoltarea de proiecte cu impact în comunitate, cu ajutorul unei echipe de profesioniști activi în mediul de business românesc.
Înscrierile pentru Pepiniera de voluntari 2.0 se încheie pe 24 martie. Pădurea Copiilor așteaptă cu nerăbdarea aplicațiile de la tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, care au disponibile cel puțin 4 ore pe săptămână în lunile aprilie-mai-iunie:
https://www.padureacopiilor.ro/pepiniera-de-voluntari-2-0/
30 de elevi și studenți dornici să dezvolte și să implementeze un proiect bazat pe principiile dezvoltării durabile vor avea acces la formare în toate domeniile esențiale acestui tip de activitate– fundraising, marketing, organizare, managementul timpului, antreprenoriat, public speaking, iar la ediția din luna martie se adaugă un training nou de people management.
După perioada de formare, cei înscriși au la dispoziție un buget de 200 de euro și mentorat pe parcursul realizării proiectului. Trainingurile au loc în orașul București.
Participanții primei ediții se apoprie de finalul proiectului și se pregătesc să își pună în practică ideile și să împărtășească din experiența lor altor viitori project manageri, care sunt gata să pună la bătaie determinare, timp şi gândire creativă pentru schimbari pozitive.
Pădurea Copiilor este un program de mediu cu o componentă puternic educațională, care își propune dezvoltarea comunităților aflate în dificultate din sudul țării și schimbarea de mentalități. În 2016, domeniile noastre de implicare au devenit mai vaste oferind soluții pentru împădurire, voluntariat, sport, educație, eco-inovație, dezvoltare comunitară.
Acest articol a fost actualizat la: 22 martie 2017 10:01