Povestea barbatului cu doua fete a inceput in secolul XIX. Edward Mordake a fost mostenitorul uneia dintre cele mai nobile familii a secolului XIX din Anglia. La acea vreme, barbatul a fost considerat un om luminos si fermecator – un savant si un muzician de admirat.
Oamenii spuneau ca are chip angelic cand era privit din fata, si un chip diavolesc atunci cand ii priveau cel de-al doilea chip din spatele capului.
In unele versiuni ale povestii, a doua fata a lui Edward Mordrake este un alter ego cu opinii si idei diferite de ale barbatului. Nu de putine ori chiar si barbatul a sustinut ca cel de-al doilea chip al sau poseda propria inteligenta si ca ar fi avut rele intentii. Chiar daca Edward nu vorbea si nu avea o opinie rea despre un subiect anume, fata sa demonica o facea in locul sau. Fie ca era in public sau singur in camera casei sale.
CITESTE SI: ORASUL DIN BRAZILIA IN CARE LOCUITORII ISI PIERD FETELE DACA IES LA SOARE
Conform legendei, fata zambea rau-voitor si insinua ca Edward Mordrake ar trebui sa planga toata viata pentru ca duce o existenta dubla de care nu este demn. Chiar daca oamenii din jur au sustinut ca nu au auzit niciodata idei clare ale fetei demonice, Edward a jurat ca de multe ori era trezit din somn si era tinut treaz nopti intregi de catre ,,fratele sau geaman”.
Povestea a avut un final tragic, asa cum era de asteptat. Edward Mordrake s-a sinucis la varsta de 23 de ani. Chiar daca a fost atent pazit, barbatul a reusit sa faca rost de otrava pentru a se sinucide. O alta versiune a cauzei mortii ar fi faptul ca fata demonica i-a spus necontenit ca trebuie sa isi puna capat zilelor.
Edward Mordrake a lasat in urma sa si o scrisoare de solicitare in care spunea ca ,,fata de demon” sa ii fie distrusa chiar inainte de inmormantare ,,ca nu cumva ea sa isi continue soaptele sale ingrozitoare si in mormantul meu.” Tot la cererea sa, barbatul a fost ingropat intr-un loc pustiu, fara o piatra funerara menita sa-i marcheze mormantul.
Este povestea lui Edward Mordrake adevarat? Nu se stie cu exactitate. In anul 1896 un text despre anomalii si curiozitati ale medicinei mentioneaza o versiune a povestii lui Edward. Dupa tragica poveste de viata a barbatului cu doua fete s-au scris chiar si piese de teatru si o melodie a lui Tom Waits intitulata ,,Poor Edward”.
Tu ce parere ai despre veridicitatea povestii a barbatului cu doua fete?
Sursa foto: mysteriousfacts.com
Acest articol a fost actualizat la: 20 ianuarie 2016 18:08