Cea mai populară rețetă de Paște este cea pentru friptură de miel cu vin și usturoi. Pregătită astfel, carnea de miel devine deosebit de fragedă și capătă o savoare deosebită.
– carne de miel;
– ulei;
– vin alb;
– o căpățână de usturoi;
– crenguțe de mentă;
– cimbrișor;
– rozamrin;
– foi de dafin;
– sare de mare;
– piper.
Citește și: RETETA de Paste: Pulpa de miel umpluta
Carnea de miel se spală foarte bine și se porționează în bucăți de mărime medie. Aceasta se așează într-o tavă și se pune deasupra ulei și vin alb.
Din loc în loc, se așează bucăți de usturoi, crenguțe de mentă, cimbrișor, rozmarin și foi de dafin. Se asezonează cu sare de mare și piper proaspăt râșnit.
Citește și: Oua de Paste si hartie creponata
Friptura astfel pregătită trebuie să stea în frigider pentru cel puțin 3-4 ore, însă este de preferat să rămână la rece peste noapte. Înainte de a o pune la cuptor, completăm cu apă cât să o acopere.
Tava cu friptură se pune în cuptor preîncălzit la 200 de grade, pentru aproximativ 40 de minute. La jumătatea timpului, friptura se întoarce pe cealaltă parte.
Citește și: Reteta de paste. Drob de miel in foietaj, a la chef Sissoko
Rezultatul final va fi o friptură deosebit de fragedă și cu un gust incredibil. Poftă bună!
Acest site foloseste cookies.
Read More