Connect with us

Stil

Rețetă de Paște – Pască cu brânză sărată și ceapă verde

Pentru cei care preferă gustul sărat celui dulce, pe masa de Paște se poate așeza o pască cu brânză și ceapă verde. Aceasta este un fel de plăcintă tradițională, din aluat dospit, umplută cu brânză de vaci, telemea, ceapă verde, mărar, usturoi sau leurdă și puțină șuncă de casă.

Ingrediente aluat:

– 500 gr. făină
– 350 gr. lapte
– 50 gr. ulei
– 30 gr. drojdeie proaspătă sau 10 gr. drojdie uscată;
– 20 gr. zahăr;
– 15 gr. sare.

Citește și: Reteta de Paste: Pasca fara aluat reteta lui TEO Trandafir

Ingrediente umplutură:

– 500 gr brânză dulce de vacă (sau 300 gr. brânză de vaci și 200 gr. telemea grasă sau brânză de burduf);
– 200 gr. cremă de brânză;
– 60 gr. șuncă;
– 2 ouă;
– 3 fire de ceapă verde;
– 2 fire de usturoi verde sau leurdă;
– mărar verde tocat;
– sare și piper.

Mod de preparare:

Într-un bol mare, se pune drojdia în laptele călduț, îndulcit cu puțin zahăr. Se adaugă jumătate din făină și întreaga cantitate de ulei. Se omogenizează bine și se adaugă treptat restul de făină și sarea. Compoziția se frământă timp e 5 minute, până obținem un aluat moale, care se lasă la dospit preț de 40 de minute.

Citește și: Rețetă de Paște – Friptură de miel cu vin și usuroi

Șunca se taie cubulețe iar ceapa, usturoiul verde și leurda se mărunțesc bine. Brânza de vaci, simplă sau amestecată cu telemeaua sau brânza de burduf, se pune într-un bol. Apoi, se adaugă șunca tăiată, crema de brânză, ouăle crude și mărarul tocat fin și se omogenizează totul bine.

Din aluatul dospit se taie trei bucăți a câte 100 de grame, din care se va face coronița împletită de la exterior. Alte trei bucăți a câte 60 de grame se vor folosi pentru crucea împletită din mijloc.

Aluatul rămas se întinde pe masa dată cu făină. Discul trebuie să fie suficient de mare pentru a acoperi atât fundul cât și pereții formei de copt. Dacă aceasta este teflonată nu trebuie unsă cu nimic, însă dacă este din tablă, aceasta trebuie tapetată cu hârtie de copt.

Citește și: Rețetă pentru masa de Paște – Cozonac fără frământare

Umplutura se toarne în tavă și se uniformizează cu grija. Apoi, se așează coronița împletită pe margini, având grijă ca cele două capete să se îmbine perfect. Deasupra se pune crucea, așezând fiecare braț, pe rând. Pasca astfel obținută se unge cu un ou bătut.

Pasca cu brânză sărată se coace în cuptorul încins la 180 de grade, timp de zece minute. Apoi, temperatura se reduce la 160 de grade și se mai coace 15-20 de minute.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top