Vă prezentăm o rețetă de post delicioasă, de ardei umpluți cu varză murată, care vă va ajuta să treceți mai ușor peste perioada Postului.
Acest preparat poate fi conservat pentru o perioadă mai lungăe de timp, așa că nu trebuie să vă facți grijă că se strică repede, dacă nu apucați să îi consumați.
– 10 bucăți ardei gras
– 2 kg varză albă
– 2 morcovi
– 2 cepe albe
– 2 frunze de țelina
– 50 ml. ulei floarea soarelui
– 1 lingură sare pentru murături
Ardeii se curăță de cotoare și semințe și se opăresc în apă clocotită, aproximativ 5 secunde. Apoi se lasă să se răcorească. Acest proces face ardeii mai flexibili și se pot umple mai bine.
Citește și: Rețetă sarmale de post cu ciuperci
Ceapa se călește un pic cu uleiul, fără să se facă maronie, apoi se lasă la o parte. Varza se taie fideluță, ca pentru salate. presărați sare deasupra și presați bine cu mâinile, să se înmoaie.
Peste varză adăugați morcovul dat prin răzătoarea mare, ceapa călită și frunzele de țelină tăiate mărunt. Amestecați și pune-ți sare după gust.
Citește și: Reteta de post – Rulada de biscuiti
Umple-ți ardeii cu amestecul preparat și aranjați-i într-un vas mai adânc. Deasupra lor pune-ți ceva greu, care să îi preseze. Peste 10 ore, varza va lăsa zeama. Lăsați bolul cu ardei la temperatura camerei, 1-2 zile. După acest timp vor începe să fermenteze. După acest timp, puneți bolul cu ardei în frigider și lăsați minim o săptămână, să se mureze bine.
După aproximativ 5-7 zile, ardeii umpluți cu varză murată sunt gata să fie savurați. Poftă bună!
Acest site foloseste cookies.
Read More