Postul Paștelui este cel mai lung și mai important dintre cele patru mari perioade de post din an. În această perioadă nu se consumă carne și lactate, iar dezlegare la pește avem doar pe 25 martie, de Buna Vestire și pe 9 Aprilie, de Florii.
Iată o rețetă simplă pentru o mâncare delicioasă de cartofi cu ciuperci, perfectă pentru zilele de post.
– 1 kg. cartofi
– 400 gr. ciuperci
– 1 ardei gras
– 150 ml bulion
– 2 cepe mari
– o jumătate de țelină mică
– o jumătate de păstârnac
– 1 morcov
– 5 linguri de ulei
– sare și piper
Spălăm legumele, le curățăm și le tăiem. Cartofii se taie cuburi, iar ciupercile și ceapa se taie mai întâi pe jumătate, apoi felii. Ardeiul, morcovul și țelina se taie cubulețe.
Într-o cratiță cu 3 linguri de ulei încins, se pun ceapa, țelina, ardeiul și morcovul. Se călesc preț de cinci minute iar apoi adăugăm 250 ml de apă fierbinte. Se lasă să fiarbă 15 minute, iar apoi adăugăm cartofii, bulionul, sarea și piperul. Fierberea continuă pentru alte 15 minute.
Citește și: Reteta de post – Rulada de biscuiti
Ciupercile se prăjesc într-o tigaie cu restul de ulei, până devin ușor aurii.
Mâncarea de cartofi și ciupercile se pun într-un vas termorezistent (vas de lut) și se introduce în cuptor pentru 30 de minute.
Deasupra se presară pătrunjel tăiat mărunt și se servește cu murături.
Acest site foloseste cookies.
Read More