Dacă vrei să pregătești o prăjitură cu care să îți impresionezi musafirii de 8 martie, iată o rețetă gustoasă și ușor de făcut. Bonus: este de post, așa că e cu adevărat potrivită pentru această perioadă.
Ai nevoie de: o cană de zahăr, circa 200 ml de ulei, 200 ml de compot de vișine, 2.5/3 pahare de făină, esență de vanilie, 1 borcan de gem de căpșuni, 30 de grame de fulgi cocos, 1 plic de praf de copt și 1 cană de miez de nucă.
Pentru glazură: 1 cana mare de zahăr, 3 linguri de cacao, 1 cana de lapte de soia și un pachet de margarină.
Mai întâi, trebuie să mărunțești miezul de nucă, după care să amesteci într-un bol zahărul, uleiul și vanilia. Amestecă până când zahărul se topește.
După ce ai făcut acest lucru, adaugă jumătate din cantitatea de miez de nucă, apoi o parte din compotul de vișine și amestecă din nou. Treptat, adaugă făina și praful de copt, până când vei forma o cocă pe care să o împarți în părți egale.
Ia o parte din cocă și aranjeaz-o pe fundul unei tăvi subțiri. Bagă la cuptor și las-o circa 15 minute la o temperatură de 180 de grade. Repetă acest proces pentru fiecare dintre părțile de cocă.
Vei obține un blat pe care trebuie să-l așezi pe un platou acoperit cu folie alimentară. Însiropează acest blat cu compotul de vișine, apoi îmbracă-l într-un amestec de gem de căpșuni și nucă de cocos.
După ce ai făcut asta, pregătește glazura. Amestecă toate ingredientele și lasă-le la fiert circa 10 minute. Toarnă glazura peste prăjitură și tapeteaz-o cu miezul de nucă rămas.
Poftă bună!
Vezi aici mai multe rețete de post!
Acest articol a fost actualizat la: 2017-03-07T16:35:30+02:00 16:35
Acest site foloseste cookies.
Read More