Rețetă negresă de post. Cum să prepari un desert delicios

Ultimul update: luni 27 februarie 2017 18:54 Data publicării: luni 27 februarie 2017 18:54
Autor , în Stil

Prăjitura negresă de post este densă și bogată în ciocolată. Pentru un plus de savoare, dar și un aspect atrăgător puteți adăuga fructe.

Ingrediente pentru negresă de post. Iată de ce ai nevoie

– 1 cană zahăr
– 1 cană apă
– 1/2 cană ulei
– 4 linguri cu gem sau dulceață
– 3 linguri cacao
– o mâna de nuci pisate (merge și cocos dacă nu aveți nuci)
– o linguriță rasă de praf de copt (praful de copt poate fi înlocuit cu bicarbonat stins cu zeamă de lămâie)
– 2 căni făină
– stafide (sau mere, prune, caise uscate)

Pentru glazură:

– 6 linguri zahăr pudră
– 2 linguri cacao
– 2 linguri ulei
– 2 linguri și jumătate de apă clocotită

Mod de preparare negresă de post

Se amestecă toate ingredientele până se obține o pastă omogenă. Aceasta se pune în tavă unsă și tapetată cu făină. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute. Pe deasupra se poate presăra nucă sau o glazură de ciocolată.

Pentru glazură, zahărul se amestecă cu cacao. Se adaugă uleiul și se mai amestecă până devine omogen. Se pune apă clocotită și se toarnă peste prăjitură. E de preferat să se taie când s-a răcit. Suplimentar pune peste glazură fructe. Poftă bună!

Loading...
Sursa: Huff.ro
Comentarii