Connect with us
Rețetă prăjitura Albă ca Zăpada. O prrăjitură ieftină și ușor de făcut, care ar face deliciul mesei de Crăciun.

Stil

Rețetă prăjitura Albă ca Zăpada pentru Crăciun

Rețetă prăjitura Albă ca Zăpada. Această prăjitură este extrem de delicioasă și poate fi o idee pentru masa de Crăciun. Prăjitura Albă ca Zăpada este ieftină și ușor de preparat.

Rețetă prăjitura Albă ca Zăpada pentru Crăciun

Ingrediente pentru foi:
200 ml de lapte
10 linguri de zahăr
200 ml de ulei
3-4 ouă
o linguriță de amoniac
un vârf de linguriță de sare
500 de grame de făină

Ingrediente pentru cremă:
1 litru de lapte
8 linguri de făină
6 linguri de zahăr
200 de grame de unt
coaja rasă de lămâie
esență de vanilie
sucul de la o lămâie mică

Cum se prepară prăjitura Albă ca Zăpada

Pentru foi: se amestecă ouale, zahărul, laptele și uleiul într-un vas  și se bate compoziția cu telul până ce zahărul se topește complet. Amoniacul se dizolvă în puțin suc de lămâie și se adaugă peste compoziție împreună cu sarea și făina, puțin câte puțin. Aluatul trebuie să fie omogen.

Se lasă aluatul deoparte 20 de minute, după care se împarte în trei bucăți, din care veți obține 3 foi. Acestea se întind astfel încât să se potrivească cu dimensiunea tăvii folosite. Foile se coc pe dosul tăvii timp de 15 minute la aproximativ 250 de grade. Puteți utiliza și hârtie de copt pentru siguranța.

Pentru cremă: se pun într-o oală făina, zahărul, coaja rasă de lămâie și laptele (puțin câte puțin). Trebuie să formați o pastă pe care o diluați treptat cu laptele. Oala se pune pe foc mic și se amestecă încontinuu în compoziție, până ce aceasta devine mai groasă. Dacă nu obțineți consistența dorită puteți adăuga 2 linguri de făină dizolvată în apă rece. După acest pas, compoziția se mai fierbe timp de 5 minute. Crema se acoperă cu folie pentru alimente și se pune la răcit. Când este rece se mixează cu untul la temperatura camerei.

Pentru a definitva prajitura, se pune o folie pentru alimente în tavă pe fundul căreia s-au copt foile. Se așază apoi prima foaie, un strat de cremă, cea de a doua foaie și încă un strat de cremă. Se păstrează 3-4 linguri din ea pentru final. După a treia foaie se întinde bine crema rămasă și se presară nucă de cocos. Prajitura se pune la frigider peste noapte!

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top