Connect with us
Schimbarea la fata a Domnului este praznuita in data de 6 august. Sarbatoarea este marcata de mai multe traditii, obiceiuri si superstitii populare.

Stil

Schimbarea la fata a Domnului. Ce sa nu faci pe 6 august

Schimbarea la fata a Domnului este cunoscuta popular sub numele de Obrejenie. In aceasta zi se face dezlegare la peste, pentru ca toti crestinii sa se poate bucura de praznicul care are loc in timpul postul Adormirii Maicii Domnului, scrie teotrandafir.com.

Sarbatoarea Schimbarii la fata aminteste de minunea petrecuta pe muntele Tabor, unde Hristos isi descopera dumnezeirea Sa prin natura umana pe care a asumat-o.

Evanghelistul Matei spune „Si a stralucit fata Lui ca soarele, iar vesmintele Lui s-au facut albe ca lumina” (Matei 17, 2), in vreme ce evanghelistul Marcu spune ca vesmintele Lui s-au facut albe ca zapada (Marcu 9,3).

Schimbarea la fata a Domnului este o sarbatoare trecuta cu cruce rosie in calendarul ortodox, marcata de o serie de traditii, obiceiuri si superstitii.

Ce sa nu faci de Schimbarea la fata a Domnului. Traditii si superstitii

Se spune ca persoanele care nu celebreaza sarbatoarea Schimbarii la Fata a Mantuitorului vor fi uscati si galbejiti;

Cei care spala haine in aceasta zi vor fi napaditi de paduchi;

Nu e bine ca fetele sa se spele pe cap. Potrivit superstitiei, fetele care se spala pe cap in aceasta zi nu le mai creste parul;

O alta superstitie spune ca oamenii care nu isi vad umbra capului la rasaritul soarelui vor muri pana la sfarsitul anului.

In aceasta zi nu este bine sa te certi cu alti oameni sau sa fii certat de altii. In caz contrar, se spune ca asa vei ramane tot anul.

Se spune ca oamenii care nu isi vad umbra capului la rasaritul soarelui vor muri pana la sfarsitul anului.

In popor, se mai crede ca toti cei care pleaca in calatorie in aceasta zi se vor rataci pe drumul de intoarcere si vor putea ajunge doar in momentul in care se intorc si berzele.

Se mai spune si ca oamenii care sufera de o boala si se roaga cu ardoare in aceasta zi se vor vindeca cu siguranta. O alta superstitie mai spune si ca femeile gravide care tin post astazi se vor bucura de o nastere usoara.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top