Secretul pentru cele mai gustoase sarmale cu carne de porc

Ultimul update: duminică 24 decembrie 2017 02:35 Data publicării: duminică 24 decembrie 2017 02:34
Autor , în Stil

Nu e masă de Crăciun fără sarmale. Tradiționale și nelipsite de pe mesele festive, rețeta de sarmale conține mici trucuri pentru a ieși delicioase. Mai jos aveți rețeta, pas cu pas.

Ingrediente pentru sarmale cu carne de porc

Ingredientele prezentate mai jos sunt pentru aproximativ 20-25 de sarmale:

1. un kilogram de carne de porc;
2. 3 cepe mari;
3. 3-4 linguri de orez;
5. 5 linguri de pastă de roșii;
6. aproximativ 3 kilograme de varză murată;
7. o linguriță de cimbru pisat;
8. 300 grame de costiță afumată;
9. 2,3 foi de dafin.
10. sare și piper (se adaugă după gust)

Sarmale cu carne de porc- mod de preparare

1. Se spală varza în apă rece. Se desfac foile cu atenție, după ce au fost înlăturate cioturile.

2. Carnea și ceapa se trec împreună prin mașina de tocat.

3. Se amestecă într-un recipient orezul, pasta de tomate și cimbrul. Se condimentează cu sare și piper după gust.

4. Se amestecă apoi carnea de porc tocată cu ceapa cu orezul și legumele.

5. Se rulează foile de varză cu compoziția rezultat și se îndeasă capetele astfel încât să nu iasă conținutul afară.

6. Se pune peste varză câteva felii de costiță afumată când sunt așezate în oală, la fiert.

7. Pentru un plus de savoare se poate adauga varză murată, tăiată marunt, în oală peste sarmale.

8. Deasupra sarmalelor se pune pastă de tomate.

9. Peste sarmale se pune apă și se lasă la fiert, timp de aproximativ 30,40 de minute. Se pun apoi la cuptor aproximativ o oră și jumătate. Dacă e nevoie se mai adaugă apă.

Rețeta de piftie de curcan pentru masa de Crăciun
Rețetă de piftie de porc, secretul magic al bucătăreselor

În funcție de preferințe, sarmalele se pot servi cu smântână. Pofta buna!

Sursa: teotrandafir.com

Loading...
Sursa: Huff.ro
Comentarii