Connect with us

Stil

SFANTA CUVIOASA TEODORA. Citeste aici povestea sfintei

Pe 30 decembrie, in calendarul crestin-ortodox este pomenita Sfanta Cuvioasa Teodora din Cezareea.

Cuvioasa Teodora a trait pe vremea imparatului Leon, provenind dintr-o familie cinstita. Ea era fiica lui Teofil si a Teodorei. Mama ei s-a rugat timp de multa vreme lui Dumnezeu si Fecioarei Maria sa aiba un copil, iar rugaciunile i-au fost asscultate.

Dupa ce a crescut, Cuvioasa Teodora a fost  a fost dusa in biserica Sfintei Ana si primita in manastire ca un dar dumnezeiesc, noteaza calendar-ortodox.ro. Ea a fost crescuta cu frica lui Dumnezeu de catre stareta, care a invatat-o Sfintele Scripturi.

Cuvioasa Teodora a fost luata, insa, cu forta din manastire si oferita drept sotie fiului imparatului Leon, Hristofor. Un razboi a pornit, mai apoi, iar Hristofor a pierit in batalie. Teodora a fugit din palat si s-a reintors la manastire. Al doilea fiu al imparatului a pornit pe urmele ei, insa a gasit-o tunsa calugarita si imbracata in haine zdrentuite. Cu purtarea de grija a lui Dumnezeu a lasat-o in pace.

Cuvioasa Teodora a dus apoi o viata austera.  Hrana ei era o bucata mica de paine, la doua sau trei zile si altceva nimic. Avea o singura haina, si aceasta de par. Patul ei era acoperit pe deasupra cu o cerga de par, iar pe dedesubt asternute pietre si asa dormea. De multe ori priveghea nopti intregi. Si-a dus restul vietii in acest mod, pana cand Dumnezeu a ridicat-o la Ceruri.

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top