Sf. Apostol Andrei, fratele lui Simon Petru, a fost fiul lui Iona, din Betsaida, localitate situata pe tarmul Lacului Ghenizaret, in nordul Tarii Sfinte. Inainte de a fi unul dintre cei 12 apostoli ai Mantuitorului, Sfantul Andrei a fost ucenicul Sfantului Ioan Botezatorul. Ioan a proorocit venirea lui Mesia, iar Sf. Andrei a fost martor, alaturi de alti ucenici, la botezul Domnului si la cunoscuta convorbire dintre Acesta si Sf. Ioan, fiind convins ca cel botezat era Mesia.
CITESTE SI: SFANTUL ANDREI. Acatistul ocrotitorului Romaniei
SFANTUL ANDREI. A doua zi dupa botez, ucenicii Andrei si Ioan stateau alaturi de Ioan Botezatorul, care le-a spus „Iata Mielul lui Dumnezeu” (Ioan 1,36). Auzind acestea, cei doi ucenici au mers dupa Iisus pentru a-L cunoaste. Acesta i-a vazut si i-a intrebat „Ce cautati?”, la care ei I-au raspuns: „Invatatorule, unde locuiesti?”, iar Iisus i-a indemnat sa-L urmeze: „Veniti si veti vedea”. L-au urmat si au vazut unde locuia, apoi au ramas cu El in restul zilei (Ioan 1, 37-39). A doua zi, Sfantul Andrei si-a anuntat fratele ca „a gasit pe Mesia” (Ioan 1,41).
Chemarea la Apostolie
SFANTUL ANDREI. Sfantul Apostol si Evanghelist Matei relateaza chemarea la Aposolie a Sfantului Andrei: „Pe cand (Iisus) umbla pe langa Marea Galileii, a vazut doi frati, pe Simon ce se numeste Petru si pe Andrei, fratele lui, care aruncau mreaja in mare, caci erau pescari. Si le-a zis: „Veniti dupa Mine si va voi face pescari de oameni. Iar ei, indata lasand mrejele, au mers dupa El” (Matei 4, 18-20 si Marcu 1, 16-18).
SFANTUL ANDREI. Cea mai mare incercare prin care a trecut Sfantul Andrei a fost noaptea in care Iisus a fost intemnitat. Atunci, toti ucenicii sai au fost pe cale sa se lepede de El. Sfantul Andrei a ramas neclintit si a crezut cu o putere fantastica in credinta Lui, spre deosebire de Petru, care s-a lepadat de trei de Hristos, pana la rasaritul soarelui. Datorita puternicei sale credinte, Apostolul Andrei a primit de la Dumnezeu puterea de a vindeca boli, de a alunga demoni si a dezlega oamenii de pacate.
SFANTUL ANDREI. Cinstirea de care se bucura acest Sfant, mai ales in Romania, a facut ca peste 130.000 de romani sa ii poarte numele (semnifica barbatie si curaj), serbandu-si pe 30 noiembrie, ziua onomastica.
Sursa foto: hunedoaralibera.ro
Acest site foloseste cookies.
Read More