Connect with us
Iata ce tradiții este bine să respecți pe 7 ianuarie și ce NU este bine să faci sub nicio formă de SFÂNTUL IOAN.

Stil

SFÂNTUL IOAN: Ce NU este bine să faci pe 7 ianuarie

Sfântul Ioan Botezătorul este cunoscut drept ultimul prooroc din Vechiul Testament ce a anunțat venirea Mântuitorului. Acesta este praznuit in calendarul ortodox anual in ziua de 7 ianuarie.

Cel mai important mesaj pe care îl transmitea era: „Pocăiți-vă, că s-a apropiat împărăția cerurilor!”. Așadar, e bine ca în ziua de Sfântul Ioan să îi urmăm cuvântul și să ne căim de păcate, să ne rugăm Domnului și să îi cerem iertarea. Însă, iată ce NU e bine să faci de Sfântul Ioan.

Sântul Ioan – ce NU este bine să faci în această zi

Este o sărbătoare marcată cu o cruce roșie în calendarul ortodox, astfel că, asemenea tuturor sărbătorilor mari, de Sfântul Ioan nu se spală, nu se lucrează, nu se face curat.

Pe de altă parte, se spune că pe 7 ianuarie e bine să petreci. Cine NU se bucură în această zi va fi TRIST tot anul!

Totuși, la petrecere (care este, de regulă, închinată celor ce poartă numele Sfântului Ioan / Sfântului Ion) NU SE BEA VIN ROȘU – băutura amintește de martirajul Sfântului Prooroc Ioan, care a murit în numele credinței sale. Se bea vin alb, sfințit întâi la biserică.

NU e bine să eviți petrecerea pentru că, prin această sărbătoare, se spune că Dumnezeu ferește gospodăriile de foc și de fiare sălbatice.

Citește și: Tradiții, obiceiuri, superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul

În ziua Sfântului Ioan NU SE STINGE CANDELA! Se spune că arde în această perioadă pentru a aduce bunăstare în familie, iar membrii să ia doar decizii înțelepte.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top