Connect with us
Relațiile pe timp de pandemie, sau cum să te înțelegi mai ușor în cuplu

Stil

Relațiile pe timp de pandemie, sau cum să te înțelegi mai ușor în cuplu

 Pandemia din ultimul an a afectat nu doar sănătatea fizică a oamenilor, ci și sănătatea mintală a acestora. Noi am aruncat o privire asupra comportamentul cuplurilor în această perioadă și la tendințele care și-au făcut simțită prezența.

Cererea pentru servicii de consiliere psihologică și terapie de cuplu a crescut. Singurătatea și izolarea și-au lăsat amprenta nu doar asupra persoanelor care locuiau singure sau departe de cei dragi la momentul restricțiilor, ci și asupra cuplurilor sau familiilor care s-au trezut, brusc, „închiși” în casă cu soțul sau iubitul.

Ce s-a întâmplat cu relațiile pe timp de pandemie

Cuplurile care aveau o relație bună înainte de pandemie, de cele mai multe ori, și-au închegat relația. Faptul că s-au trezit „captivi” în propria locuință cu persoana pe care o iubesc și au găsit împreună moduri creative de a-și petrece timpul, e semn că relația va merge independent de pandemie. Faptul că și-au acordat „spațiul necesar” chiar dacă locuiesc la garsonieră, este, din nou, un semnul unei relații funcționale.

În schimb, cuplurile care aveau relații dificile înainte de pandemie și își găseau „refugiul” în plimbările sau escapadele din afara locuinței, au avut de suferit. De aici a fost doar un pas la multe despărțiri sau conflicte. Chiar și cuplurile care aveau o relație „mai rece” înainte, au avut de suferit. Acolo unde a existat lipsă de comunicare și o zonă de confort, problemele nespuse au început să apară, odată ce au rămas în izolare.

Sfaturi pentru cupluri pe timp de pandemie

Acum să ne concentrăm la tine și relația voastră. Să spunem că ai trecut cu bine peste perioada restricțiilor. Dar ce faci dacă mai vine o izolare? Avem câteva sfaturi pentru cupluri pe timp de pandemie, care să te ferească de orice probleme.

Comunicați deschis

Chiar dacă munca vă ocupă o bună parte din timp, sau aveți fiecare atribuțiile împărțite în gospodărie și vă întâlniți mai rar în cadru intim, mențineți o comunicare deschisă. Cum aveți un gând care vă trece prin minte, cum aveți o nesiguranță, o frică sau vă încearcă un sentiment negativ cum ar fi chiar gelozia, comunicați deschis cu partenerul. Spuneți-i ce simțiți. O comunicare constantă și deschisă, o relație care nu are ascunzișuri și lucruri puse „sub preș”, este o relație sănătoasă. Găsiți activități pe care să le desfășurați împreună – online-ul oferă numeroase oportunități.

Găsiți echilibrul – chiar și prin terapie

Fiecare are tabieturile sale, fiecare are defecte dar și calități. Pentru o viață petrecută în armonie împreună, trebuie ca fiecare să îl înțeleagă pe celălalt și să lase de la sine, când apare contradicții. E normal să vă certați, e normal să nu vă puneți de acord cu toate ideile, însă e normal să vă împăcați și să găsiți o cale comună de a rezolva problemele. Dacă simțiți că nu găsiți calea pe cont propriu, mai ales în această perioadă, e normal să apelați la ajutor specializat – un terapeut de cuplu.

Înțelegeți-vă și în pat

În ciuda faptului că multe cupluri au fost izolate în propria locuință, de cele mai multe ori, pasiunea a scăzut. E firesc să apară sentimente precum anxietatea sau teama față de viitorul incert, motiv pentru care libidoul a scăzut. Sfatul nostru? Apelați tot la ajutor extern. Pentru bărbați, recomandăm un top cu cele mai bune pastile pentru potență. Chiar dacă nu aveai probleme înainte, e firesc dacă ai dificultăți acum, doar din motive psihologice. Nu ești singur. Așa că, un stimulent ajută întotdeauna. Din categoria acestora, recomandăm uPotent, un supliment natural pe bază de miere, care nu are efecte adverse. Citește aici mai multe păreri despre uPotent ca să iei decizia potrivită.

Acceptați-vă așa cum sunteți

În cuplu, partenerii trebuie să își înțeleagă sentimentele reciproc și să se accepte unul pe celălalt. Chiar și atacurile de panică sau durerile inexplicabile, pot fi aspecte care apar în această perioadă. Important este să existe sprijin și dragoste necondiționată, indiferent de momentele dificile prin care trec cei doi. Chiar dacă există trăsături care deranjează, fiecare trebuie să se concentreze pe calități, pe motivele pentru care a ales să fie în relația respectivă.

Sperăm să vă ajute toate aceste sfaturi pentru cupluri pe timp de pandemie. Iubiți-vă mai mult, și veți depăși orice dificultate, pentru că împreună sunteți întotdeauna mai puternici.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top