Connect with us
cancer

Stil

Sfaturi de la un expert oncolog: Cum să previi cancerul în cel mai simplu și ieftin mod

Expertul oncolog turc Ozlem Er a oferit mai multe detalii despre cum se poate preveni cancerul, dar și ce ar trebui să conțină dieta celor care suferă de această maladie înfiorătoare.

“Cancerul este o boală destul de imprevizibilă. Ceea ce știm cu siguranță este că un diagnostic timpuriu crește șansa la viață: în cazul tumorilor la sân, de exemplu, avem o rată de supraviețuire de 90% dacă le depistăm devreme, în cazul cancerului de prostată, peste 99%, iar în cancerul de plămân, 70%”, spune medicul oncolog turc Ozlem Er care diagnostichează și tratează mulți pacienți din România care ajung la spitalul Acibadem Maslak.

Expertul oncolog recomandă exerciții fizice, plimbări lungi, dar și o dietă echilibrată pentru a preveni această maladie cumplită.

“Genele sunt responsabile pentru 50% dintre diagnostice, în timp ce factorii de mediu sunt vinovați pentru cealaltă jumătate. Așa că un stil de viață sănătos scade riscul apariției cancerului cu 50%. Cum putem face asta? Prin interzicerea fumatului și scăderea numărului de fumători, în primul rând. Apoi, consumul de alcool trebuie redus. Exercițiile fizice de 3-4 ori pe săptămâna, plimbările lungi de peste 30 de minute și o dietă echilibrată cu fructe și legume ne apără de cancerele asociate cu stilul de viață și alimentația. Bineînțeles, nu trebuie să neglijăm nici protecția solara”, recomandă oncologul Ozlem Er.

“Bolnavii de cancer au nevoie de proteine din pește, pui, carne roșie. Dar auzim des pacienți care ne spun că ei nu mănâncă deloc carne, pentru că astfel hrănesc celula canceroasă. Trebuie să știe că pot mânca orice, dacă nu există restricții alimentare impuse de alte afecțiuni precum diabetul sau bolile cardiovasculare. Bineînțeles, că dietă trebuie să conțină și vegetale, 5 porții de fructe și legume pe zi fiind optim”, recomandă specialistul.

Citește și: Ciuperca lui DUMNEZEU te VINDECĂ de CANCER

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top