Nu-i asa ca de multe ori te-ai gasit in mijlocul unei conversatii ciudate, in care subiectele s-au epuizat iar voi erati vizibil stanjeniti? Iata cum poti face fata unor astefel de situatii!
Invata sa il implici pe cle de langa tine in conversatie. Nu fa un monolog si invata sa asculti atunci cand trebuie. O conversatie decurge normal atunci cand cei doi interlocutori se asculta unul pe altul si vorbesc pe rand. Chiar daca ai un argument puternic, asteapta ca cel cu care discuti sa isi exprime parerea si abia apoi expune-ti argumentul. Nu uita, rabdarea este cheia in orice conversatie!
Apreciaza corect spatiul personal. Nu vrei sa te bagi in sufletul unei persoane atunci cand poti o discutie, fie ea si amiabila. Respecta spatiul personal al interlocutorului tau si pastreaza distanta corecta. Pe de cealalta parte, nu vrei sa stai prea departe, pentru a nu ingreuna conversatia.
Tine minte: o conversatie nu este o competitie, chiar daca vorbiti in contradictoriu. Nu incerca sa fii acea persoana care mereu are ultimul cuvant. Daca nu ai ceva important de rectificat, permite-i celui de langa tine sa se exprime. Incearca sa fii cat mai corect si te stradui sa fii ultimul care pune punctul pe i atunci cand nu este cazul. In acelasi timp, acorda atentie celorlalti si nu intrerupe. Implica-i pe toti ceilalti in discutie si ofera-le oportunitatea sa isi exprime parerea. Daca cineva te intrerupe, permite-i sa isi spuna opinia si, daca aceasta nu este persistenta, intreaba-l politicos care este motivul pentru care a alea sa te intrerupa.
Surfa foto: archinect.com