Connect with us
Ce este intoleranța la un anumit aliment și care sunt simptomele care indică existența ei. Ce trebuie să știi despre intoleranță.

Stil

Simptomele care indică faptul că ai intoleranță la gluten

În vremurile actuale, o alergie la un anumit produs alimentar este frecventă. Cele mai frecvente par a fi intoleranța la lactoză și intoleranta la gluten.

Chiar dacă mulți oameni ignoră când aud acest lucru, nu ar trebui să subestimeze problemele grave, care pot fi cauzate de gluten. Este important de remarcat faptul ca intoleranța la gluten nu este de fapt o alergie, ci un semn al unei probleme de acid gastric.

Intoleranta se produce atunci când glutenul nedigerat din sistemul digestiv este tratat ca obiect străine în organism. Acest lucru determină disconfort gastric și în același timp împiedică capacitatea organismului de a absorbi nutrienti. Cele mai evidente semne ale unei intoleranta la un anumit aliment sunt diaree și greață, dar aici sunt alte câteva simptome care pot apărea în cazul în care există intoleranță la gluten:

Semne care indică intoleranța

Migrene cronice

Dureri de cap de multe ori apar la persoanele care sufera de intoleranță la gluten. Deși nu este legat de un anumit tip de durere de cap, durerea apare de obicei la aproximativ 30-60 de minute după masă.

Piele iritată

Dacă există o problemă cu tractul digestiv, poate, uneori, se manifestă la exterior prin mâncărime și / sau eczeme, piele uscată și iritată.

Fibromialgia (reumatism)

Fibromialgia este, de asemenea, cunoscută sub numele de reumatism la țesuturile moi și denotă durere de mușchi, tendoane și ligamente. Aceste simptome sunt cel mai frecvent întâlnite la femei.

Oboseala cronică

Dacă dormi 8-9 ore pe noapte și încă te trezești cu senzația de epuizat, poate că ar trebui să fii un pic mai atent la ceea ce mănânci.

Modificări ale dispoziției

În cazul în care corpul tau este nefericit, atunci starea de spirit suferă modificări. Persoanele cu intoleranță la gluten adesea se simt nervoase deși nu existp niciun motiv.

Dureri de stomac

Acesta este unul dintre semnele cele mai evidente că organismul tău suferă. Dacă nu mâncați bine sau organismul nu manipulează produsele alimentare foarte bine, atunci stomacul se plânge de multe ori prin durere și greață.

Citește și: Cinci semne ca suferi de DEPRESIE DE IARNA

Ameţeală

Mulți oameni care au intoleranță la gluten se simt amețiți după ce mănâncă.

Dacă aveți unul sau mai multe dintre aceste simptome în mod regulat după masa, atunci este recomandat să mergeți la medic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top