Connect with us
Sindromul ovarelor polichistice este o boală care afectează circa 20% din femei. Acesta are mai multe simptome, iar tratamentul este stabilit de medic.

Stil

Sindromul ovarelor polichistice. Simptome și tratament

Femeile trec prin foarte multe schimbări de-a lungul vieții, atât în plan fizic, cât și emoțional. Schimbările acestea devin mai puternice odată cu anumite dezechilibre hormonale, menstruație sau menopauză.

Mai există însă un factor mai puțin cunoscut, care influențează puternic starea de sănătate a femeilor. Este vorba despre sindromul ovarelor polichistice. Acesta afectează circa 20% din femei și este un sindrom care interferează cu ovulația normală.

Femeile care suferă de această boală nu au o menstruație regulată și normală. Din această cauză, alte sistemele ale organismului sunt afectate, precum cel metabolic și cel cardiovascular.

Majoritatea femeilor care sunt afectate de sindromul ovarelor polichistice au numeroase chisturi mici, mai mici decât un bob de mazăre la nivelul ovarelor. Cele mai afectate sunt,  în principal, femeile care au până la 30 de ani. De asemenea, fiicele și surorile acestor femei care suferă de acest sindrom au șanse cu 50% mai mare de a dezvolta această afecțiune.

Cele mai clare simptome ale acestei boli sunt…Citește aici continuarea!

Pagini: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top