Categorii Stil

Tot ce trebuie sa stii cand cumperi un scaun de masa pentru bebe

Scaunul de masa pentru bebe este unul dintre accesoriile de baza pentru copiii mici. Fie ca este folosit doar pentru mesele micutilor, fie ca reprezinta si locul pentru activitatile prichindelului, acest tip de mobilier n-ar trebui sa lipseasca din nicio casa in care exista bebelusi.

Insa cei mai mult parinti se intreaba cand ar trebui cumparat un astfel de obiect, ce criterii ar trebui sa indeplineasca si cum se utilizeaza. Venim in ajutorul dumneavoastra cu unele informatii de baza despre.

La ce varsta este nevoie de un astfel de scaun?

In general, scaunul de masa pentru bebe se achizitioneaza cand micutul are intre patru si sase luni, din momentele in care alimentatia acestuia va incepe sa fie diversificata. Daca scaunul este utilizat doar in timpul meselor, atunci varsta copilului ar trebuie si fie de aproximativ sase luni. Insa daca pustiul incepe sa stea in fund inainte sa implineasca jumatate de an, atunci scaunul de masa poate fi cumparat mai devreme.

Cati bani ar trebui investiti intr-un scaun de masa pentru bebe?

Pe piata exista o multime de modele din care parintii pot alege. Din lemn sau plastic, colorate sau nu, scumpe sau ieftine, oferta este foarte generoasa. Insa, din lipsa de informatii, cei mai multi se intreaba daca un scaun de masa mai scump este neaparat si mai bun. Nu este insa o regula. In mod normal, orice scaun trebuie ales in functie de normele de siguranta pentru copil si de modul in care satisface nevoile acestuia, dar si pe cele ale parintilor. Un detaliu important este alegerea scaunelor cu certificate de siguranta, pentru care firma producatoare isi asuma responsabilitatea in cazul unor incidente nefericite.  Pentru cei care dispun totusi de un buget generos pot opta pentru scaunele 2 in 1 sau 3 in 1, care se pot transforma in balansoar, masuta de joaca sau leagan.

Ce norme de siguranta trebuie sa indeplineasca?

Copiii sunt plini de energie, astfel ca cei mai multi cauta mereu motive de joaca. De aceea, un detaliu de care trebuie sa se tina cont cand este achizitionat un scaunde masa pentru bebe este stabilitatea. Este recomandat sa cumparati un scaun cu centrul de greutate cat mai jos, astfel incat sa fie evitate eventualele rasturnari. Scaunul trebuie sa fie foarte stabil in momentele in care copilul se agita si se mica.

Un alt detaliu la care trebuie sa fiti atenti sunt centurile de siguranta. Cand achizitionati un scaun de masa pentru bebe, ar trebuie sa optati pentru un sistem de prindere in cinci puncte, astfel incat copilul sa fie cat mai in siguranta.

Rotile scaunului reprezinta un alt element important. Ar trebui sa va ofere lejeritatea de a-l muta dintr-un loc in altul, dar acestea ar trebui sa fie prevazute cu un sistem de blocare.

Tava – un alt element important – ar trebui sa aiba margini inainte, astfel incat sa se ajunga cat mai rar posibil la situatiile in care copilul ar putea darama pe podea castronasul cu mancare. De asemenea, ar trebuie sa va asigurati ca poate fi manevrata cu o singura mana, astfel incat cu cealalata sa va puteti ocupa de copil.

Sistemul de ajustare este de asemenea un detaliu la care trebui sa fiti atenti. Acesta ar trebui sa va permita sa modificati inaltimea si sa reglati spatarul, astfel incat micutul sa se simta cat mai confortabil.

Invelisul scaunului este recomandabil sa fie din vinilin sau un material textil usor de curata. Primul tip de material este insa mai incomod pentru micutul dumneaviastra

Cat de rezistent trebuie sa fie

Este recomandat sa optati pentru scaunde solide si stabile, deoarece acestea vor fi folosite pentru o perioada destul de lunga de timp. In momentul achizitionare, asigurativa ca materialele sunt de buna calitate si rezistente, iar imbinarile sunt bine facute. Nu este recomandat sa cumparati un scaun la mana a doua. La Noriel gasiti o gama foarte variata de scaune de masa pentru bebe, din care il puteti alege pe cel care se pliaza cel mai bine pe personalitatea prichindelului dumneavoastra.

Share
Scris de
Adrian Vrauko

Acest site foloseste cookies.

Read More