La 7 luni de când Stephen Hawking a plecat dintre noi, a fost publicată ultima sa carte. Iată ce spune celebrul om de știință despre Dumnezeu, dar și despre viață și despre moarte.
Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a împărtășit cu cititorii săi ultimele sale reflecţii asupra lumii într-o carte postumă, intitulată „Brief Answers to the Big Questions”.
Astrofizicianul afirmă răspicat în ultima sa carte: „Nu există Dumnezeu. Şi nici viaţă după moarte. Şi cu siguranţă nici paradis”, transmite CNN.
„Timp de secole s-a crezut că oamenii cu handicap ca mine trăiesc sub un blestem dat de Dumnezeu. Prefer să cred că totul poate fi explicat într-un fel de legile naturii”, spune profesorul.
Cât despre extratereștri, Hawking susține că există viață extraterestă, iar inteligența artificială ar putea depăși omenirea. De asemenea, nici călătoria în timp nu poate fi exclusă. Celebrul astrofizician crede că în câteva sute de ani vom putea călători oriunde în Sistemul Solar.
Citește și: Stephen Hawking făcuse anunțul sumbru. Cât timp mai are omenirea pe Pământ
Imediat după ce s-a stins din viață pe data de 14 martie, familia și colegii au decis să termine această carte la care Hawking lucra de mai mult timp. Cu ajutorul arhivelor persoanle, cartea a fost finalizată.
Savantul încearcă să răspundă unor întrebări complexe, precum „Există Dumnezeu?”, „Cum a început totul?”, „Va putea specia umană să supravieţuiască pe Terra?” şi „Vor fi oamenii depăşiţi de inteligenţa artificială?”.
„Fiecare dintre noi este liber să creadă în ce vrea, şi în viziunea mea simpla explicaţie este că nu există Dumnezeu”, a spus astrofizicianul, potrivit The Telegraph.
„Nimeni nu a creat Universul şi nimeni nu ne decide soarta. Asta mă conduce la o descoperire profundă: probabil că nu există paradis şi nici viaţă după moarte. Cred că credinţa în viaţa de apoi este doar o gândire pozitivă”.
Lucy Hawking, unul dintre copiii lui Hawking, care a asistat la lansarea cărţii, a fost întrebată cum s-a simţit să audă din nou vocea tatălui ei prin intermediul celebrului dispozitiv computerizat folosit de savant.
„A fost foarte emoţionant. M-am întors pentru că îmi venea să plâng. Uneori simt că este încă aici pentru că vorbim despre el şi îi auzim vocea şi vedem imagini cu el, apoi ne amintim că ne-a părăsit”.
Fratele ei, Timothy, a spus că în timp ce a citit noua carte putea auzi vocea tatălui lui „răzbătând din pagini”. El a adăugat: „A fost foarte drăguţ să mă conectez cu el în acest fel”.
foto: hepta.ro
Acest articol a fost actualizat la: 2018-10-17T13:19:13+03:00 13:19
Acest site foloseste cookies.
Read More