Stil

Ultima zi din anul 2016. Cum se sărbătorește în lume trecerea spre 2017

În întreaga lume este sărbătorită ultima zi din anul 2016. Care sunt primii locuitori care vor intra în noul an, dar și ultimii, veți vedea în lista de mai jos.

Locuitorii arhipelahului Kiribati sunt primii care vor păși în noul an. Pe insule care alcătuiesc arhipelagul trăiesc 100.000 de oameni. Ei sunt primii care văd răsăritul soarelui în fiecare zi şi, deci, cei care sărbătoresc primii revelionul an de an.

Următorii care sărbătoresc trecerea dintre ani sunt locuitorii din Noua Zeelandă (când în România va fi sâmbătă, ora 13:00). Momentul va fi marcat, ca în fiecare an, cu un uriaş foc de artificii lansat de pe Sky Tower din Auckland, cea mai înaltă clădire din emisfera sudică. Zeci de mii de oameni asistă la spectacolul pirotehnic.

Urmează Australia. Câteva tone de materiale pirotehice sunt folosite de obicei pentru unul dintre cele mai frumoase și renumite spectacole de artificii de Anul Nou, cel de la Sydney. Artificiile sunt lansate din peste 100 de puncte.

Hong Kong, China sau Taiwan, spectacole impresionante de lumini de Anul Nou

Cu o oră înaintea Hong Kongului, în 2017 intră Coreea de Sud şi Coreea de Nord.

Tone de artificii sunt folosite şi în Taiwan. Jerbele strălucitoare sunt lansate din celebrul turn Taipei 101 şi luminează minute în şir capitala statului asiatic.

După artificiile din Sydney, cel mai așteptat spectacol este la Dubai. Datorită spectacolului a reușit deja de doi ani să intre în Cartea Recordurilor.

La Moscova, focul de artificii are loc în Piața Roșie. Cu o lungime de 330 de metri și 70 de metri lățime, este cea mai cunoscută din Moscova.

După Moscova, anul 2017 va ajunge și la Chișinău, București, Sofia, Istanbul. Când Europa de Est va fi deja de o oră în noul an, uralele de întâmpinare se vor auzi în Europa de Vest.

Germania întâmpină noul an cu măsuri drastice de securitate. Focul de artificii are loc de obicei la Poarta Brandenburg. Şi nu doar artificiile îi ţin în stradă pe cei care se adună în centrul Berlinului pentru a sărbători trecerea în noul an.

Artiști şi DJ faimoşi asigură distracţia cu concerte live, proiecţii de lumini şi efecte speciale. Nu lipsesc nici tarabele cu mâncare tradiţională şi vin fiert, întinse pe doi kilometri de bulevard. Gongul de la miezul nopții dă startul unei petreceri care ţine până în zori. Locul ales pentru petrecerea dintre ani nu este întâmplător. Poarta Brandenburg, construită între anii 1788-1791, este un simbol al capitalei germane, de care sunt legate multe evenimente importante din istoria ţării.

Citește și: Revelion 2017: Superstiții, tradiții și obiceiuri în noaptea dintre ani

Spre dimineașă New York -ul sărbătorește venirea lui 2017. În Time Square ritualul întâmpinării anului nou va fi ca de fiecare dată plin de culoare, muzică, veselie și fast.

Un An Nou fericit!

Acest articol a fost actualizat la: 2016-12-31T09:43:54+02:00 9:43

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More