Fructele vascului se coc in luna decembrie, de aceea este considerat planta de Craciun. Acestea contin vitaminele C si E, dar nu sunt pentru consum alimentar. Vascul este o planta parazit, care creste pe mai multi pomi fructiferi, dintre care cel mai important este marul. Alti fructiferi in care se dezvolta planta de Craciun: prun, par, gutui, pin sau brad.
Printre beneficiile oferite de vasc, cele mai importante sunt reglarea hormonala si tonifierea sistemului imunitar.
De asemenea, planta macerata este folosita in tratamentele anticancer, deoarece poate incetini boala, inhiband dezvoltarea tumorilor canceroase. In Austria, Germania si Elvetia, anumite medicamente folosite in tratarea pacientilor bolnavi de cancer contin extrase din vasc alb.
CITESTE SI: Cat costa un BRAD DE CRACIUN in 2015
CITESTE SI: ARSENIE BOCA, sfaturi despre POSTUL CRACIUNULUI! Cum le spune Sfantul Ardealului enoriasilor sa posteasca
Ceaiul facut din vasc diminueaza simptomele hipertensiunii arteriale, precum: ametelile, tulburarile de vedere si probleme care apar la inima. De asemenea, poate trata tensiunea arteriala si sechelele lasate de accidentul vascular. Trebuie sa tii cont ca doar medicul iti poate prescrie doza necesara sau tratamentele medicamentoase pe baza de vasc.
Alte beneficii ale vascului pot fi constatate in tratarea bolilor de inima. Mai multi pacienti din strainatate au fost tratati cu pastile pe baza de vasc, iar efectele au fost vizibile. Din nou, tine minte ca doar un specialist iti poate recomanda un astfel de tratament.
Hemoragia poate fi atenuata cu ajutorul consumului de ceai de vasc. Tratamentul este de scurta durata si implica o cana de ceai de vasc bauta zilnic. Vorbeste cu medicul tau inainte de a recurge la consumul acestui ceai.
De asemenea, vascul regleaza nivelul de glicemie, avand efecte benefice asupra pancreasului.
Preluare REVISTA TEO
Acest site foloseste cookies.
Read More