Connect with us
Omenirea ar avea șanse minime de supraviețuire în cazul unei așa numite apocalipse zombie, arată un studiu universitar.

Știri

APOCALIPSA ZOMBIE: Cât ar lua celor morți să distrugă omenirea

Dacă vine “Apocalipsa Zombie”, omenirea are șanse de supraviețuire mici, spre… deloc, arată un studiu publicat în revista Universității din Leicester, Marea Britanie.

Practic, într-o sută de zile, “cei sculați din morti” ar nimici populația Planetei. Ar rămâne maximum 200 de supraviețuitori.

Studiul a fost realizat de studenți ai Universității, care au folosit modele matematice complexe pentru a evalua impactul unui utopic atac zombie. Au calculat viteză cu care “virusul zombi” s-ar răspândi și ar face prăpăd pe Pământ.

Modelul folosit de ei împarte populația globului în trei categorii: cei infectați cu “virusul zombie”, cei predispuși să îl ia și cei care au murit, dar s-au sculat din morți când a început nebunia. Apoi, studenții la matematică au făcut calcule și ecuații complicate că să vadă cât de rapid se propagă dezastrul.

Una dintre concluzii spune așa: fiecare zombie are o speranța de viață de 20 de zile, timp în care caută și atacă ființe umane cu o rată de succes de 90% pe zi. Asta înseamnă că, în doar 20 de zile, un singur zombi poate declanșa o pandemie, adică o epidemie care se extinde pe un teritoriu imens.

“Apocalipsa Zombie” ar reduce populația Pământului de la aproximativ 7.5 miliarde la 100, maximum 200 de oameni. Și asta în doar 100 de zile.

Totuși, acesta este cel mai negru scenariu. Pleacă de la premisa că oamenii ar fi ușpr de găsit de zombi. În plus, în acest scenariu, nu este luată în calcul contraofensiva oamenilor. Când datele problemei se schimbă astfel, omenirea are ceva mai multe șanse de supraviețuire.

Citește și: Sa presupunem ca exista VIATA EXTRATERESTRA. Paradoxul Fermi: de ce nu putem lua contact cu EI

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top