Connect with us
Bebelușul cu cel mare cap din lume a fost tratat pentru hidrocefalie. Medicii i-au redus circumferința craniului de la 96 cm, la 70 de cm

Știri

Bebelușul cu cel mai mare cap. Este înfiorător de ce arată așa!

Un băiețel din India a fost tratat pentru a i se corecta o afecțiune craniană extrem de rară. Copilul suferă de hidrocefalie, iar acumularea de lichid din creier a făcut ca la doar șapte luni, craniul băiatului să măsoare 96 de centimetri.

Medicii au reuși să extragă din craniul micuțului, Mrityungay Das, 3,7 litri de lichid cefalorahidian. Astfel capul bebelușului a fost redus cu 26 de centimetrii, de la 96 de centimetrii, la „doar” 70 de centimetrii, după o lună și jumătate de tratament.

Copilul a fost diagnosticat cu hidrocefalie în luna noiembrie a anului trecut, iar atunci capul lui conținea 5,5 litri de fluid.

Doctorii au extras 3,7 litri de fluid din craniul copilului

„Copilul a fost internat la noi pe 20 noiembrie. Capul lui conținea 5,5 litri de lichid atunci. Până acum am reușit să extragem 3,7 litri, prin drenaj ventricular exterior. Ulterior, i-am instalat un șunt în craniu, care funcționează perfect. Funcțiile cognitive ale copilului s-au îmbunătățit mult, este stabil și răspunde bine la tratament”, a declarat unul dintre doctorii care l-au tratat pe micuț.

Beneficiile tratamentului nu sunt numai fizice. Părinții băiețelului, Kamalesh Das și Kavita, au dezvăluit că familia lor a fost ostracizată de vecinii lor din orașul Ranpur, provincia Nayagarhsince din India, datorită înfățișării copilului lor, scrie dailymail.co.uk.

„Oamenii ne numeau bebelușul „fantomă” din cauza felului în care arată. Pe măsură ce capul i se va micșora la un nivel normal, atitudinea vecinilor se va schimba. Nu or să îi mai spună „cap gigant” sau „copilul fantomă””, a declarat tatăl băiatului.

Cea mai complicată problemă a bebelușului este situația craniului, ale cărui oase nu sunt sudate normal. Medicii vor fi nevoiți să găsească o metodă de a le uni chirurgical.

„I-am aplicat bandaje în jurul craniului și urmează să-i face cranoplastie”, a declarat unul dintre medici.

Citește și: Poveste emoționantă : scrisoarea unui copil a impresionat o lume întreagă

Hidrocefalia este acumularea anormală de lichid cefalorahidian (LCR) în cavitățile creierului determinată de anomalii de circulație sau de reabsorbție sau, mai rar, datorită unei produceri excesive de lichid cefalorahidian.

O multitudine de cauze pot duce la apariția hidrocefaliei. Foarte rar se poate datora unei anomalii genetice, caz în care pot fi afectați și alți membrii ai familiei. Cele mai des întâlnite sunt cauzele non-genetice. La nou-născuții care se nasc cu hidrocefalie se spune că ea este congenitală, aceasta însemnând, pur și simplu, că este prezentă la naștere și nu că este ereditară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top