Connect with us

Știri

Ce ți se întâmplă dacă privești pe cineva în ochi 10 minute. Rezultatele sunt șocante!

Un psiholog italian a realizat un experiment pentru a descoperi ce ți se întâmplă dacă privești pe cineva în ochi 10 minute.

Un grup de 20 de voluntari au participat la studiul italianului Giovanni Caputo, de la Universitatea din Urbino. Cerințele experimentului au fost extrem de simple: aceștia trebuiau să stea faţă în faţă, la o distanţă de 1 metru una de cealaltă şi să se privească ochi în ochi pentru 10 minute. Toți participanții au fost șocați să descopere că, după doar 10 minute, starea lor de conștiință s-a alterat.

Participanții la studiu au trăit experiențe ciudate și au avut halucinații

Aceștia au declarat că au trăit experienţe ciudate în afara corpului, au avut halucinaţii cu monştri, cu rudele lor şi cu propriul chip, pe care începeau să îl vadă în locul feței persoanei pe care o priveau în ochi.

„Descrierile participantilor au fost despre deformări ale feţei partenerului. Vedeau feţele părinţilor decedaţi sau încă în viaţă, vedeau chipuri arhetipale de femei bătrâne, copii sau portretul unui strămoş, vedeau feţe de animale, cum ar fi pisica sau un leu şi chiar animale fantastice, precum monştri”, a declarat Giovanni Caputo.

Citește și: Compatibilitatea în funcție de culoarea ochilor

Lumina din camera în care a avut loc experimentul era suficient de puternică pentru ca voluntarii să poată vedea chipul partenerului, însă destul de slabă ca percepția culorilor să le fie diminuată. La sfârșitul celor 10 minute, aceștia au fost rugați să completeze un chestionar, iar una din întrebări se referea la „simptomele disociative”.

Termenul de disociere este folosit în psihologie pentru a descrie o gamă variată de experiențe care fac o persoană să se simtă separată de tot ce are în jur. Printre acestea se numără pierderea memoriei, observarea lucrurilor în culori distorsionate, sau sentimentul că lumea nu este reală.

Citește și: O bătrână susține că vindecă bolile de ochi cu limba

Acestea pot fi provocate de abuz sau traumă, dar uneori şi de experienţe plăcute. De asmenea, aceste stări pot fi rezultatul consumului unor droguri precum LSD, a alcoolului sau a ketaminei.

Studiul efectuat în Italia a dovedit că și privitul unei persoane în ochi pentru 10 minute poate provoca senzații similare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top