Connect with us
„Scrisoarea diavolului” a fost descifrată cu ajutorul Dark Web. Mesajul scris de o maică în 1676

Știri

„Scrisoarea diavolului” a fost descifrată cu ajutorul Dark Web. Mesajul scris de o maică în 1676

O scrisoare care datează din anul 1676 și scrisă de către o călugăriță siciliană a fost supranumită ”scrisoarea diavolului”. După sute de ani în care nimeni nu a știut ce a scris măicuța, scrisoarea a fost tradusă.

Documentul a fost descifrat de oamenii de ştiinţă din Sicilia, printr-un software de decodare de pe Dark Web.

Potrivit legendei, sora Maria Crocifissa della Concezione s-a trezit dintr-un leşin şi a găsit mai multe scrisori misterioase, dar pe care ea le scrisese într-o combinaţie greu de înțeles de scripturi antice.

Oamenii de ştiinţă au constatat după sute de ani că scrisorile erau scrise în mai multe limbi. Sora Maria reușise să fie un lingvist remarcabil, în timpul petrecut la mănăstire.

„Am auzit despre acest software, despre care credem că este folosit de serviciile secrete pentru codificare”, a declarat directorul Centrului Daniele Abete, pentru The Times.

Citește și: Scrisoarea unei mame, aflată pe moarte, pentru copiii ei. Ce le transmite micuţilor

„Am configurat software-ul cu greaca veche, araba, alfabetul rusesc şi latina pentru a decoda o parte din scrisoare şi a demonstra că textul este cu adevarat diabolic”, a adăugat ea.

Scrisoarea descrie relaţia dintre oameni, Dumnezeu şi Satana într-o manieră inconsistentă, spun savanţii.

„Dumnezeu crede că poate elibera muritori”, specifică scrisoarea maicii Maria, „acest sistem nu funcţionează pentru nimeni”.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că măicuța era schizofrenică

Trinitatea, Dumnezeu, Iisus şi Duhul Sfânt, sunt numite în text ca fiind „valori moarte”.

Citește și: S-a sinucis la doar 13 ani. Peste câteva zile, mama ei a găsit scrisoarea care i-a dat întreaga viață peste cap

Daniele Abete a mărturisit că, după ce a descifrat conţinutul scrisorii, și-a dat că maica Maria suferea de schizofrenie.

„Eu personal cred că acea călugăriţa cunoştea bine mai multe limbi, iar asta i-a permis să inventeze codificarea. Și poate că suferea de o boală, ca schizofrenia, care a făcut-o să-şi imagineze discuţiile cu diavolul”, a spus cercetătorul.

Savanţii cred că măicuța nu ar fi fost „posedată de diavol”, așa cum s-a crezut sute de ani, ci ar fi suferit de schizofrenie sau tulburare bipolară.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top