Connect with us
Telefonul ortodox este creația unei companii din Rusia

Știri

„Telefonul ortodox”: costă 25.000$, nu are acces la internet, dar este făcut din aur și gravat cu o cruce

„Telefonul ortodox”. O firmă din Rusia urmează să pună în vânzare telefoane cu un preț de până la 25.000 euro, dar fără facilitățile unui smartphone obișnuit. De ce ar plăti cineva atât de mult? Ei bine, noile telefoane sunt acoperite cu foiță de aur, butoanele sunt tot din aur de 18 karate și principalul punct de vânzare în opinia producătorului, pe spate au gravate o mare cruce ortodoxă.

Compania rusească Gresso a realizat un număr de 988 de telefoane cu motive religioase, pe care le vinde la prețuri între 6.300 de dolari şi 25.000 de dolari. Varianta cea mai scumpă are chiar diamante inserate în locul butoanelor.

Telefonul ortodox nu are acces la internet

Însă, dacă vreți să achiziționați un asemenea dispozitiv, trebuie să vă luați gândul de la poze spectaculoase sau acces la social media. Telefoanele au doar o cameră de 3 megapixeli și nu pot fi conectate la internet, scrie rt.com.

Telefonul cu tematică ortodoxă vă va readuce aminte de perioada în care trebuia să apeşi din greu butoanele pentru a scrie un sms sau să suni pe cineva.

„Vrem să reducem dependența de internet a consumatorilor și să ne concentrăm pe telefon și pe lumea reală, nu pe cea virtuală”, explică decizia  Anatoly Sautin, purtătorul de cuvânt al companiei Gresso.

Noul dispozitiv este echipat cu o memorie integrată de 32 Gb, o cameră foto de 3 megapixeli și suportă utilizarea a două carte SIM. Producătorii oferă și un terme de garanție de 12 luni, destul de puțin pentru un produs ce poate costa și 25,000$.

„Vrem să îi oferim primul telefon patriarhului Kiril. Plănuim să avem chiar câteva telefone binecuvântate în biserică”, a mai spus Sautin.

Citește și: Candla – Aplicația prin care poți să aprinzi lumânări în biserică, de la distanță

Vladimir Legoida, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe din Rusia, a avertizat că un dispozitiv scump nu va face ca un credincios să devină mai bun.

„Gravarea crucii pe telefoane din aur nu va face ca utilizatorul să ajungă mai aproape de Dumnezeu“, a zis el pentru Life.ru.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top