Connect with us
Phelan Moonsong, un "preot păgân" din Statele Unite ale Americii a obținut dreptul de a-și purta coarnele în poza în acte.

Știri

Un “preot pagân” a obținut dreptul să își poarte coarnele drăcești și în buletin

Este una dintre cele mai bizare apariții pe care ți le poți imagina: un bărbat cu coarne de capră care se declară mare preot pagân.

Despre coarnele lui drăcești, Phelan Moonsong susține că sunt “antene spirituale” care îl ajută să îi ducă și pe alții pe calea păgânismului.

Dat fiind rolul lor atât de important, bărbatul nu le dă jos decât atunci când doarme și atunci când se spală mai temeinic, cum ar fi la duș.

Drept urmare, americanul s-a dus la autoritățile din Maine cu, probabil, cea mai ciudată solicitare care a ajuns vreodată acolo: a cerut să își actualizeze actele de identitate astfel încât să aibă coarne inclusiv în fotografia de pe permisul de conducere, de exemplu.

Autoritățile locale i-au respins cererea, dar Phelan Moonsong nu s-a lăsat. A vrut să facă recurs.

Mai întâi, s-a dus cu jalba în proțap la Uniunea pentru Drepturi și Libertăți Civile, de unde a sperat să obțină asistență legală, dar a fost refuzat politicos. “Preotul păgân” a insistat, iar până la urmă autoritățile i-au acceptat cererea să fie un bărbat cu coarne… cu acte în regulă.

De ce au acceptat autoritățile ca Phelan Moonsong să își poarte coarnele în acte

Un purtător de cuvânt al autorităților din Maine, citat de SkyNews, a declarat că, în final, coarnele au fost acceptate din mai multe motive. Pe de-o parte, Phelan Moonsong a fost suficient de convingător cu rolul religios al coarnelor sale de capră. În plus, sunt “montate” în frunte, iar chipul americanului rămâne suficient de vizibil, deci bărbatul e identificabil.

Acum, americanul e mulțumit. Oricum, el era convins de la bun început că nu e nicio diferență între coarnele lui și straiele unei călugărițe sau turbanul unui hindus. Și că nimeni n-ar fi avut vreun motiv real ori legal să nu îl lase să-și poarte cu “smerenie” coarnele și în pozele din acte.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top