Connect with us
Vești proaste pentru proprietarii de mașini diesel! Vor pierde bani frumoși

Știri

Vești proaste pentru proprietarii de mașini diesel! Vor pierde bani frumoși

Vești proaste pentru proprietarii de mașini diesel! Deși cândva aceste mașini erau extrem de căutate și apreciate, se pare că acum li se apropie tot mai rapid sfârșitul. Mai multe țări din occident se grăbesc să facă diverse demersuri pentru a scăpa complet de autovehiculele cu motoare diesel. Motivul principal pentru care au loc aceste schimbări este poluarea excesivă.

Vești proaste pentru proprietarii de mașini diesel! Vor pierde bani frumoși

Totul a începul odată cu celebrul scandal „Dieselgate” prin care producătorii au fost prinși cu ilegalități extrem de grave. Aceștia obișnuiau să utilizeze un soft prin care trucau noxele de poluare. Deși companiile respective au primit amenzi uriașe, de ordinul miliardelor de dolari, piața mașinilor diesel a avut de suferit enorm.

Citește și: Vehiculele diesel vor fi interzise în mai multe capitale europene

Vesti proaste pentru proprietarii de masini diesel! Vor pierde bani frumosi

Vesti proaste pentru proprietarii de masini diesel! Vor pierde bani frumosi

Șoferii care au astfel de mașini vor pierde foarte mulți bani atunci când vor dori să le vândă, dacă vor reuși acest lucru. La nivel mondial există tot mai puțini doritori de mașini diesel, mai ales acum când automobilele hybrid, dar și cele electrice, au început să fie la mare căutare.

Citește și: Adio mașini diesel în România. Recomandarea comisarului european pentru industrie

O altă consecință a scandalului „Dieselgate” este creșterea prețului la motorină. Ne aducem aminte cu toții de perioada în care motorina era mai ieftină decât nezina și toată lumea urmărea să achiziționeze mașini cu astfel de motoare, în speranța că pe termen lung vor face economie considerabilă. Acele vremuri sunt de mult apuse și acum un litru de motorină este cu aproximativ 10 bani mai scump decât unul de benzina.

Specialiștii spun că nu este cazul ca românii să se îngrijoreze încă. Piața noastră se modifcă mult mai greu în raport cu occidentul. Atât timp cât mașina are o normă de poluare bună și un consum eficient vor exista în continuare doritori de mașini diesel.

Citește și: Anunț de ultimă oră: Bucureștiul ar putea rămâne fără apă caldă

Vă reamintimcă în anumite orașe din țări precum Germania sau Danemarca mașinile cu motoare diesel și normă de poluare mai mică de Euro 4 nu mai au voie să fie puse în circulație.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top